Noua organizare a municipalităţii îi nemulţumeşte pe liberali şi pe social-democraţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ludovic Orban crede că organigrama este o modalitate de a diminua atribuţiunile viceprimarilor, iar aleşii PSD spun că rolul Consiliului General este minimalizat. Organigrama după care va

Ludovic Orban crede că organigrama este o modalitate de a diminua atribuţiunile viceprimarilor, iar aleşii PSD spun că rolul Consiliului General este minimalizat.

Organigrama după care va funcţiona Primăria Capitalei în mandatul lui Adriean Videanu este contestată de rivalii politici ai primarului general. Viceprimarul Ludovic Orban (PNL) crede că noua organizare propusă de edilul-şef minimalizează rolul său. "Aşa cum arată schiţa organigramei, în dreptul căsuţei de viceprimar apare numai cabinetul propriu. Atât, niciun serviciu sau direcţie nu mai apare în subordine", spune Ludovic Orban. Viceprimarul PNL se ocupă în prezent de Legea 10, Regia de Transport în Comun, Administraţia Fondului Imobiliar, Direcţia Generală de Asistenţă Socială, Direcţia de Administraţie Publică Locală, Direcţia de Patrimoniu şi Cadastru şi Direcţia de Învăţământ-Cultură.

Viceprimarul Murgeanu aşteaptă noile delegări

Celălalt viceprimar, Răzvan Murgeanu, nu are reclamaţii la noua organigramă şi spune că ea este adaptată Legii 286 din 2006, care completează Legea 215 din 2001, a administraţiei publice locale. "Acum îndeplinim atribuţiunile lăsate prin dispoziţiile primarului Băsescu. Le vom îndeplini şi pe cele dispuse de Adriean Videanu", a declarat Răzvan Murgeanu. În subordinea viceprimarului se află principalele direcţii ale municipalităţii: Direcţia Utilităţi Publice, Direcţia de Transporturi, Direcţia Administrativă şi cea de Protecţie a Mediului, administraţia parcurilor, a cimitirelor şi Regia de Termoficare. Într-un comunicat de presă, primarul Videanu a precizat că adjuncţii săi vor avea în continuare aceleaşi atribuţii ca şi până acum.

" Organigrama scoate Consiliul General din joc"

Consilierii generali ai PSD s-au opus adoptării viitoarei organigrame. " Nu înţelegem de ce Secretariatul General trebuie să treacă la primar, şi să nu rămână la consiliu, ca şi până acum", susţine liderul consilierilor social-democraţi, Doru Giugula. Aleşii PSD cred că actuala organizare a municipalităţii dă mai multă putere primarului, iar Consiliul General rămâne pe planul al doilea. Organigrama nouă va intra în vigoare de la jumătatea lunii viitoare, umând să mai fie stabilite şi regulamentele de organizare şi funcţionare ale municipalităţii şi noile atribuţii care vor fi îndeplinite de viceprimari.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite