Ce opţiuni aveţi pentru a vă schimba rabla

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şase dealeri din Mureş s-au înscris în programul de înnoire a parcului auto. Cea mai ieftină maşină disponibilă pentru mureşeni este Dacia Logan.

La Programul „Rabla” din acest an pot participa şi posesorii de maşini cumpărate din afara ţării. Acestea trebuie să aibă o vechime de cel puţin 10 ani şi să fie înscrise în circulaţie în România, până cel târziu la data de 31 decembrie 2006.
Programul de înnoire a parcului auto naţional se desfăşoară în trei etape: 2 martie - 29 mai, 1 iunie - 31 august, 1 septembrie-11 decembrie. Pentru a beneficia de prima de casare de 3.800 de lei, proprietarul sau moştenitorul unui autoturism uzat trebuie să urmeze mai multe proceduri.

Să se înscrie la un singur producător validat pentru achiziţionarea unui autoturism nou, să predea maşina mai veche de 10 ani, dar în stare de funcţionare spre casare unui operator economic autorizat, să obţină un certificat de distrugere, să o radieze din evidenţa circulaţiei şi să cumpere un autoturism nou de la un producător validat.

Oferte speciale,la schimb cu rable

„În funcţie de politica firmei sau a mărcii este stabilit numărul de maşini ce pot fi scoase din uz de fiecare, prin programul «Rabla»”, a declarat Adrian Grosu, directorul Autocenter Company, dealerul Peugeot din Târgu-Mureş. Mureşenii pot alege din ofertele ale şase dealeri autorizaţi.

Cea mai ieftină maşină care poate fi cumpărată prin programul „Rabla” în Târgu-Mureş este Dacia Logan, cu 4.995 de euro, preţ cu TVA. Dealerulului Dacia, Lion Victoria, i-au fost încredinţate spre vânzare, prin program, 70 de automobile. La Ingricop, dealerul Skoda din Târgu-Mureş, cel mai ieftin model este Fabia, dotat cu ABS, care costă 7.390 de euro, cu TVA.
Ingricop a primit 24 de maşini spre vânzare prin „Rabla”. La Autotop, dealerul Volkswagen, modelul Polo costă 8.500 de euro, cu TVA. Firma a primit 70 de unităţi pentru programul de înnoire a parcului auto. Un Hyundai i10 costă la Autotrade International 7.414 euro, cu TVA. Dealerul mărcii coreene a primit 288 de unităţi pentru programul „Rabla”. Mureşenii interesaţi să achiziţioneze un Peugeot pot plăti de la 6.847 de euro, cu TVA, pentru modelul Peugeot 107 Smartline. Importatorul mărcii franceze a primit, pe plan naţional, 1.566 de maşini pentru program. La Autohaus Westcar, cel mai ieftin model de Ford este Ka, ce poate fi achiziţiont pentru 8.563 de euro.

„Am primit 13 maşini prin programul «Rabla» şi aproape că am terminat stocul, aşadar vom suplimenta numărul în etapa următoare a programului”, ne-a comunicat Nagy Ede, director executiv.

Preconizări sumbre

Numărul de automobile stabilit de guvern pentru scoaterea din uz în cadrul programului „Rabla” a fost majorat anul acesta la 60.000, faţă de 40.000, în 2008. În condiţiile crizei de lichidităţi, reprezentanţii firmelor participante nu preconizează vânzări prea bune. În ediţia precedentă a programului, când efectele crizei nu se simţeau, au fost scoase din uz doar 30.466 de vehicule.

Adrian Grosu, Autocenter
„Programul ne poate aduce mari servicii nouă şi celor care-şi schimbă maşina”

Vocea străzii:

Emil Cordoş, 31 de ani
„Eu am o Dacie veche şi aş vrea să o schimb, însă nu prea am bani”

George Doroba, 28 de ani
„E greu să găseşti câte 7-8 mii de euro pentru o maşină nouă, dar ideea este foarte bună”

Emese Fazakas, 25 de ani
„La câtă poluare se simte în aer, sper să nu fie un succes programul”

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite