Oprescu vrea verdeaţă pe Pasajul Basarab - Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internă de astăzi scrie despre intenţiile lui Oprescu în privinţa Pasajului Basarab, scoaterea băncilor din criză de către droguri sau clauzele neortodoxe ale asigurărilor. Printre alte subiecte, câştigul lunar al angajatului la pensiile obligatorii este de 57 de cenţi lunar, iar Olli Rehn spune că România nu era pregătită pentru aderare.

Oprescu vrea verdeaţă pe Pasajul Basarab. Edilul-şef al Capitalei, Sorin Oprescu, vrea să planteze verdeaţă rezistentă la praf şi uşor de întreţinut pe Pasajul Basarab.

Primarul i-a cerut, ieri, directorului Parcurilor, Radu Popa, să angajeze un peisagist care să propună soluţii de „înverzire” a pasajului. Pasajul Basarab, început în 2006, e gata în proporţie de 70% şi va fi finalizat la sfârşitul lui 2010. Va a vea o lungime de 1.900 de metri, scrie Eveniemtul Zilei.

Drogurile au scos băncile din criză. Miliardele de dolari provenite din traficul cu droguri au ţinut sistemul financiar pe linia de plutire chiar şi atunci când criza finanaciară mondială ajunsese la apogeu. Afirmaţia îi aparţine "ţarului" drogurilor şi crimei organizate din ONU, Antonio Maria Costa.

Şeful Biroului de trafic de droguri şi crimă organizată din cadrul Naţiunilor Unite a mai declarat că în anchetele pe care le-a făcut a obţinut destule dovezi că reţelele de crimă organizată au fost "singurele surse de capital lichid investit" în mari bănci aflate în pragul falimentului anul trecut, potrivit Jurnalul Naţional.

Clauzele asigurătorilor de care trebuie să te fereşti. Asigurările auto facultative prezintă destul de multe clauze în favoarea companiei de asigurări şi deci în defavoarea clientului. Acesta din urmă le află atunci când are loc nefericitul accident. Una dintre clauze în defavoarea asiguratului la asigurarea CASCO o reprezintă franşiza.

Franşiza este acea parte din valoarea fiecărei daune pe care o suportă proprietarul maşinii. Ea poate fi stabilită în valoare fixă, aplicabilă la fiecare daună sau în procent din suma asigurată, notează Cotidianul.

57 de cenţi lunar, câştigul adus de pensiile obligatorii angajatului. Fix 46 de lei, adică echivalentul a aproape 11 euro (57 de cenţi pe lună) este profitul mediu al unui salariat român care contribuie la fondurile private de pensii obligatorii, cunoscute sub numele de pilonul II. La sfârşitul lunii noiembrie, numărul total al celor care au aderat la un fond privat de pensii private obligatorii era de 4,88 milioane de salariaţi.

Dintre aceştia însă, doar 4,53 milioane participanţi erau încadraţi la categoria "activi", ceea ce înseamnă că pentru ei a fost virată de angajator cel puţin o contribuţie, scrie Gândul.

Olli Rehn spune că România nu era pregătită pentru aderare. UE spune că s-a învăţat minte să nu repete experienţa aderării premature a României şi Bulgariei. Într-un interviu pentru La Libre Belgique, Olli Rehn, comisarul european pentru extindere, a declarat că ţara noastră, la fel ca Bulgaria, nu a fost pregătită pentru a face parte din Uniune, potrivit Gardianul.

Rehn, care a fost transferat la Afaceri Economice si Monetare, i-a urat cehului Stefan Füle, care-l urmeaza la Extindere, mult noroc. „Pentru ca este din sud-est!“

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite