Cel mai onest lider de partid - Gigi Becali

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Câtă încredere aveţi că următorii lideri de partide din România spun adevărul?". Repondenţii urmau să dea note de la 1 la 10 - 1 însemnând "nu am încredere deloc", iar 10 - "am

"Câtă încredere aveţi că următorii lideri de partide din România spun adevărul?". Repondenţii urmau să dea note de la 1 la 10 - 1 însemnând "nu am încredere deloc", iar 10 - "am încredere totală". Gigi Becali a obţinut un punctaj de 5,56, fiind urmat de Mircea Geoană - 4,98, Emil Boc - 4,76, Călin Popescu Tăriceanu - 4,72, Corneliu Vadim Tudor - 4,71, Dan Voiculescu - 4,52, Cozmin Guşă - 4,50, Gheorghe Ciuhandu - 4,26, iar Marko Bela - 3,37. Studiul are o marjă de eroare de +/-3 la sută, a fost întocmit prin chestionarea unui număr de 1.100 de persoane cu vârste de peste 18 ani, iar din lista principalilor protagonişti ai eşichierului politic a lipsit Traian Băsescu.
Prin natura funcţiei de şef al statului, preşedintele Băsescu nu a putut fi inclus în categoria respectivă, Constituţia stipulând, la articolul 84 alineatul 1, că, "în timpul mandatului, preşedintele României nu poate fi membru al unui partid".Cât priveşte intenţiile de vot ale electoratului, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, rezultatele sondajului dau câştigătoare Alianţa D.A., cu 43,1 la sută. Democraţii şi liberalii ar fi secundaţi de PSD, cu 24,4 la sută, din totalul fotoliilor parlamentare PRM adjudecându-şi 11,9 la sută, UDMR - 6,1 la sută şi PNG - 5,6 la sută. În afara Legislativului ar rămâne PC cu 3,2 la sută din opţiunile de vot, PIN cu 2 la sută şi PPCD (PNţCD) cu 1,4 la sută. Totuşi, procentul nehotărâţilor şi al celor care nu vor să voteze este de 40,4 la sută.Sondajul CURS-SA evidenţiază şi tendinţa electorilor, în cazul în care aceştia ar ajunge în situaţia de a-şi schimba opţiunea iniţială. Astfel, 26,9 la sută din cei care au acceptat această posibilitate au ales PRM ca "variantă de rezervă", 19,4 la sută - PSD, 18,5 la sută - Alianţa D.A., 16,7 la sută - PNG, 7,4 la sută - PC, 6,5 la sută - PIN, 1,9 la sută - PPCD (PNţCD) şi 0,9 la sută - UDMR. Asupra prezenţei la urne, dacă scrutinul ar fi mâine, cercetarea indică faptul că 48,1 la sută din intervievaţi îşi vor exercita, cu siguranţă, dreptul de a vota, în vreme ce 9,8 la sută ar prefera să rămână acasă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite