E oficial: „Promoţia” PD-L conduce Clujul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Apostu şi prefectul Stamatian au depus jurământul

Planul lui Boc a prins contur astăzi, după ce a numit în funcţii de conducere doi oameni din partidul pe care îl coordonează.
PD-L a învins la Cluj. Primul ministru Emil Boc a luat astăzi parte la festivităţile de învestire în funcţii a noului primar al municipiului, Sorin Apostu şi a noului prefect al judeţului, Florin Stamatian.
„Acum îmi dau seama ce număr de înmatriculare am la maşină. STA, adică Stamatian, Tişe şi Apostu”, a spus noul prefect. Astfel, alături de preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe, el şi noul primar au completat echipa ce va conduce judeţul în următorii ani.
Prefect indiferent şi fără experienţă
Sala Prefecturii în care a fost învestit noul prefect a fost plină până la refuz. Premierul Emil Boc a ţinut să fie prezent la învestirile în funcţii a celor doi oameni din partidul său, unde a declarat pe un ton răspicat că nimic în ţara noastră nu e mai presus de lege. Întrucât legea nu permite ca funcţia de prefect să fie ocupată de o persoană ce face parte dintr-un partid politic, Florin Stamatian, fost membru PD-L, şi-a dat demisia, pentru a putea fi învestit în scaunul de conducător al judeţului.
Planul lui Boc
Planurile pe care Boc i le-a atribuit noului prefect sunt cele care ţin, spune el, de descentralizare. „Lucrurile sunt atât de simple. În UE deciziile se iau pe plan local, iar de la centru nu se face decât să se urmărească hotărârile pe care le iau aceştia”, a spus premierul.
La rândul său, Stamatian a spus că nu ştie încă ce va face în noua funcţie, deoarece nu cunoaşte problemele cu care se confruntă judeţul. „O dată ce voi analiza care sunt priorităţile, vi le voi transmite”, a spus, indiferent, noul prefect.
Rânjete şi emoţii în faţa premierului
Sorin Apostu a început să plângă în faţa lui Emil Boc, în momentul în care a fost invitat să depună jurământul. Emoţiile l-au copleşit pe noul primar, care nu a reuşit să îşi termine declaraţia. „Am fost întrebat dacă pot reţine în totalitate jurământul şi am răspuns da. Însă, când văd atâtea persoane în jur, şi când primul ministru e lângă mine şi asistă la eveniment...”, a spus Apostu, fără a mai reuşi să termine ceea ce a avut de declarat.
La rândul său, viceprimarul interimar Radu Moisin a fost învestit oficial în funcţie, fiind votat de majoritatea consilierilor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite