Cum obţii rapid o piele mătăsoasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

TONIC Zeama de orez conferă elasticitate tegumentelor Mierea polifloră, sucul citricelor sau banalul ceai de tei ne pot ajuta să avem un ten de invidiat. Aceste soluţii de înfrumuseţare

TONIC Zeama de orez conferă elasticitate tegumentelor

Mierea polifloră, sucul citricelor sau banalul ceai de tei ne pot ajuta să avem un ten de invidiat. Aceste soluţii de înfrumuseţare nu sunt deloc costisitoare.

Persoanele foarte grăbite, care vor să-şi împrospăteze tenul, pentru un eveniment anume, pot apela la câteva tehnici care garantează revigorarea rapidă a tegumentului.

Etapele tratamentului cosmetic:

- Demachierea pielii. Se face în profunzime cu o emulsie de la plafar sau cu ulei de măsline.

-Loţionarea. Se face cu loţiune tonică exceptând zona ochilor.

Putem folosi cu succes, ca loţiune, zeama de orez, cu efect miraculos pentru piele. Aspectul mătăsos al tenului japonezelor se datorează, în bună măsură, acestui tonic, la îndemâna oricui. Putem să preparăm apa de orez astfel: seara, punem două linguri de orez în 250 g apă plată.

Acoperim vasul, dar avem grijă ca acesta să stea la o temperatură de cel mult 10 grade. Dimineaţa, după demachiere, vom tampona, insistent, faţa cu această zeamă de orez. Un alt exemplu de loţiune poate fi preparată din miere: se pun două linguriţe de miere polifloră în 100 ml de ceai de gălbenele.

După ce mierea s-a omogenizat, ne loţionăm faţa cu acest "sirop", cel puţin 5 minute. Sucul citricelor este ideal pentru reîmprospătarea pielii: putem să aplicăm pe faţă, în stare pură, zeamă de portocală, de mandarină sau grepfrut. Pielea va căpăta o tonicitate naturală.

- Aplicarea măştii. Dizolvăm o linguriţă de polen în şase linguriţe de ceai de tei. Peste acestea adăugăm o linguriţă de smântână (pentru tenul uscat) sau una de iaurt pentru tenul gras. După 15 minute, masca va fi curăţată cu ceai de tei.

Fără iritaţii după bărbierit

Pentru bărbaţi, o loţiune care împrospătează tegumentul poate fi pregătită dintr-o infuzie de muşeţel, gălbenele şi petale de trandafir roşu. Aceasta se aplică pe tenul bărbierit prin mişcări circulare pentru activarea circulaţiei. De asemenea, foarte eficiente sunt preparatele pe bază de alge marine care înlătură orice formă de iritare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite