Când oameni obişnuiţi descoperă că sunt altfel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Americanilor le plac foarte mult eroii. De la Superman încoace, am văzut nenumărate tipuri de eroi cu nenumărate tipuri de puteri. Am devenit specialişti în a face diferenţa între un telepat

Americanilor le plac foarte mult eroii. De la Superman încoace, am văzut nenumărate tipuri de eroi cu nenumărate tipuri de puteri. Am devenit specialişti în a face diferenţa între un telepat şi un telekinetic, sau între cei care pot manipula timpul şi cei care pot manipula spaţiul sau propriul corp. În ultimii ani de zile, concentrarea producţiilor americane a mai fugit dinspre SF către dramă, către personaje obişnuite care, bazându-se pe propriile puteri, devin eroi de moment. Cazul cu cel mai mare succes este bineînţeles "Lost". Dar iată că astfel s-a creat un vid în producţii. De la "Stargate" şi "Battlestar Gallactica" sau "Mutant X" nu au mai apărut noi seriale SF cu un mare succes. Lucrurile s-au schimbat, pentru că, anul acesta, NBC a mizat toată revenirea sa în topul audienţelor pe "Heroes", un serial despre oameni obişnuiţi care descoperă că au puteri extraordinare.

Creat de Tim Kring, serialul a debutat la nivel naţional la NBC, pe 2 septembrie. În prima seară, "Heroes" s-a aflat pe locul întâi în audienţe, cu 14,3 milioane de telespectatori, cu vârste între 18 şi 49 de ani, fiind cel mai bun scor al unei premiere la NBC în ultimii cinci ani. Canalul specializat SciFi a început, la numai câteva zile, să difuzeze serialul în reluare. Imediat după difuzarea primului episod, preşedintele NBC, Kevin Reilly, a anunţat că un sezon întreg, de 22 de episoade, a fost contractat, decizie care, de obicei, se ia după al doilea episod, "Lost" fiind printre puţinele seriale din ultimii ani care a fost cumpărat din start pentru două sezoane.
Nu mai sunt la fel
Serialul este povestea unor oameni care, într-o bună zi, realizează că ceva s-a schimbat. Un casier chinez descoperă că poate manipula timpul şi spaţiul, un artist din New York (Santiago Cabrera) află că, de fapt, pictează viitorul, o majoretă (Hayden Panettiere) îşi dă seama că se vindecă foarte uşor, o femeie casnică (Ali Larter) face cunoştinţă cu o personalitate paralelă a sa, cu puteri foarte mari încă necunoscute, iar un poliţist (Greg Grunberg) deodată poate citi gândurile altor oameni. Cel mai cunoscut actor din serial, Adrian Pasdar, debutant în urmă cu aproape 20 de ani în "Top Gun", alături de Tom Cruise, joacă rolul unui politician care descoperă că poate zbura. Pe măsură ce află de unde le-au venit aceste puteri, ei află şi de ce le-au primit, şi anume pentru a salva umanitatea.
"Tv Addict", una dintre revistele on-line specializate din SUA, a discutat cu producătorul executiv şi creatorul serialului, Tim Kring.
- Acum, că se face sigur un sezon, cam cât credeţi că va rula "Heroes"?
- ştim cam ce se va întâmpla pe parcursul următorilor ani. Intriga din "Heroes" poate fi învârtită şi răsînvârtită. Nu avem nicio insulă de pe care să scape personajele şi niciun timp exact până când lumea va dispărea. Primul sezon este creat din punct de vedere al poveştii, integral. Avem şi o structură pentru sezonul doi, dar nu e nimic clar. Episodul-pilot a prezentat o profeţie care va fi dezvăluită pe parcursul întregului sezon şi care va fi rezolvată la sfârşitul acestuia. Sezonul doi va avea o poveste diferită.
- Cum v-aţi simţit, cu câteva luni în urmă, când episodul-pilot a apărut pe internet?
- În zilele noastre, nu prea ai cum să te fereşti ca acel ceva pe care-l creezi să nu ajungă pe internet. Până la urmă, nouă ne-a convenit, pentru că a creat un foarte mare interes în jurul serialului şi a crescut audienţa primului episod.
- Cum aţi ales puterile care apar în serial?
- Am încercat să facem să existe o legătură între puterile speciale şi personajele care ajung să le deţină în funcţie de nevoile fiecăruia.
În cazul lui Ali Carter, care joacă o femeie casnică, cu o a doua personalitate, am încercat să o facem pe cealaltă, Nikki, cât mai exagerat cu putinţă. Ea va fi un fel de Dr. Jekyll şi Mr. Hyde. N-ar fi, de exemplu, interesant ca personajul ei să se afle în două locuri, în acelaşi timp? Puterile au fost create în aşa fel încât să fie neclare. Peter Petrelli, politicianul, poate zbura când se află aproape de fratele său, dar la fel de bine poate picta viitorul dacă se află lângă Isaac, artistul plastic din New York. El are un soi de mimetism din acest punct de vedere, tocmai pentru că este politician. Publicul va trebui să accepte că primele şase-şapte episoade sunt episoade în care vor fi tot felul de descoperiri. După asta, cel puţin din punct de vedere al caracteristicilor fiecărui personaj, lucrurile vor fi destul de clare. Puterile sunt puteri, felul în care sunt ele folosite defineşte personajele. Unii dintre eroii noştri vor fi tentaţi să alunece către partea întunecată.
- şi personaj negativ?
- Într-un serial numit "Heroes" e clar că trebuie să avem şi un personaj negativ. Sylar, a cărui nebunie lasă în urmă cadavre decapitate, este cel mai important personaj negativ al serialului.
- Vor avea toate episoadele o structură bazată pe şapte-opt personaje şi poveştile lor?
- Episodul-pilot şi primele câteva au fost făcute în aşa fel încât să prezinte toate personajele. Pe măsură ce începem să aflăm mai multe despre fiecare dintre aceste personaje, atenţia va fi canalizată mai mult. Personajele principale vor începe să interacţioneze, aşa că vom avea numai câte două-trei poveşti, în loc de opt.
- Există şi un puşti de 10 ani în serial. Are şi el puteri speciale?
- Nu prea există oameni normali în serialul ăsta, şi oricum ambii "părinţi" au şi ei puteri. Interesant este că Noah Gray-Cabey, cel care îl joacă pe Micah, este un copil-minune în viaţa reală, fiind cel mai tânăr solist care a cântat vreodată pe scena Filarmonicii din Sydney.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite