Mare de oameni la căpătâiul lui Dobrin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O mulţime de oameni, printre care şi preşedintele Traian Băsescu, şi-au luat rămas bun de la "Gâscan" Arena care poartă numele celui supranumit de fani "Prinţul din Trivale" a fost

O mulţime de oameni, printre care şi preşedintele Traian Băsescu, şi-au luat rămas bun de la "Gâscan"

Arena care poartă numele celui supranumit de fani "Prinţul din Trivale" a fost luată cu asalt ca pe vremuri de sute de oameni, atunci când Dobrin uimea asistenţa cu driblingurile sale.

Acum, oamenii au venit pentru a-l vedea pentru ultima oară pe cel care este simbolul Piteştiului. Preşedintele Traian Băsescu a aprins o lumânare la căpătâiul "Gâscanului" şi i-a acordat o decoraţie post-mortem.

Piteştenii au venit neîntrerupt în cursul zilei de ieri pentru a-şi lua rămas bun de la inegalabilul Dobrin. Oamenii care au aplaudat altădată jocul "Gâscanului" au trecut pe la tribuna oficială a stadionului din Trivale, unde a fost depus sicriul cu trupul neînsufleţit al marelui fotbalist.

La ora 12.00, a sosit preşedintele Traian Băsescu. Şeful statului a aprins o lumânare la căpătâiul lui Dobrin şi i-a înmânat văduvei Gica decretul prin care fostului fotbalist îi este conferit post-mortem "Serviciul Credincios" în grad de Cavaler, una dintre cele mai mari distincţii ale statului român. Însuşi Băsescu i-a pus pe piept lui Nicolae Dobrin medalia respectivă.

"Dobrin a fost singurul fotbalist care a jucat cu sufletul, nu cu picioarele şi a pus atât suflet în ceea ce a făcut încât ne-a dat şi nouă la toţi. Când a rămas cu suflet cât are un om, Dumnezeu l-a luat la el pentru că şi Dumnezeu a vrut sufletul lui.

Greu de caracterizat Dobrin. Ce poţi să-ţi aduci aminte? Poate Guadalajara, unde Dembrovschi s-a ales cu o statuie, iar el (Dobrin - n.r.) a rămas în sufletul nostru o statuie, că nu a jucat cu Brazilia", a declarat şeful statului.

Străzi luminate până la înmormântare

De la ultima întâlnire cu Nicolae Dobrin nu au lipsit nici şefii fotbalului românesc, în frunte cu Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir.

De asemenea, fotbaliştii Nicolae Dică şi Bogdan Lobonţ s-au recules la căpătâiul lui Dobrin, iar Adrian Mutu a trimis o coroană de flori, fiind aşteptat să vină la înmormântarea care are loc astăzi. Primarul oraşului Piteşti, Tudor Pendiuc, a precizat că, în şedinţa de miercuri a Consiliului Local, va propune ca Strada Stadionului să fie denumită strada Nicolae Dobrin. Din dispoziţia edilului, toate străzile din jurul stadionului au fost luminate începând de sâmbătă dimineaţă şi vor rămâne aşa până după înmormântare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite