3 noiembrie, ziua de scos deşeurile în stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românii care doresc să‑şi trimită la centrele de colectare echipamentele electronice învechite trebuie să scoată această aparatură în faţa locuinţei, iar societăţile de

Românii care doresc să‑şi trimită la centrele de colectare echipamentele electronice învechite trebuie să scoată această aparatură în faţa locuinţei, iar societăţile de salubrizare le vor transporta la aceste centre. "Pe data de 3 noiembrie, orice român care vrea să se debaraseze de echipamentele electronice din gospodăria sa nu trebuie să facă altceva decât să le scoată în faţa blocului sau în faţa casei în care locuieşte pentru a fi colectate şi depozitate corespunzător.

În aceeaşi zi, societăţile de salubrizare vor strânge toate aceste deşeuri şi le vor transporta spre centrele de colectare", a declarat, ieri, la Braşov, ministrul mediului, Attila Korodi.

Ministrul a făcut ieri şi un apel către agenţii economici, reamintind că "principiul care funcţionează la nivelul UE spune că poluatorul plăteşte".

Peste 180 de centre de colectare funcţionale

"Producătorii de echipa mente trebuie să înţeleagă faptul că businessul nu se termină în momentul în care produsul este vândut.

Orice activitate cu impact asupra mediului trebuie să ia în considerare şi protecţia acestuia. Aşteptarea mea de la sectorul de afaceri, care este cel mai dinamic într-o societate, este ca acest sector, care este motorul dezvoltării, să fie primul care să dea tonul în susţinerea dezvoltării durabile", a mai spus Korodi. Potrivit ministrului mediului, la nivel naţional există deja 217 centre de colectare a deşeurilor electrice şi electronice, din care 182 sunt funcţionale. Pentru 2008, ţinta de colectare a acestor deşeuri este de 4 kilograme pe cap de locuitor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite