Pentru ei n-a intervenit Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Singurul producător de elemente de rulare pentru calea ferată are de recuperat bani pentru contracte onorate către CFR în 2005 Singura societate din România care produce elemente de

Singurul producător de elemente de rulare pentru calea ferată are de recuperat bani pentru contracte onorate către CFR în 2005

Singura societate din România care produce elemente de rulare pentru calea ferată are de primit bani de la SNCFR pentru un contract din 2005, conform cotidianului "Şansa" din Buzău.

Acest lucru demonstrează că preşedintele Traian Băsescu nu a intervenit în mod egal pentru toate firmele care aveau de recuperat datorii de la Ministerul Transporturilor, aşa cum afirma la începutul acestei săptămâni.

Vae Apcarom Buzău, controlată de grupul austriac Vae Aktiengesellschaft aşteaptă şi acum bani de la CFR după ce, în 2005, a livrat aparate de cale şi piese de schimb pentru reabilitarea a 223 kilometri de cale ferată. Conform ziarului "Şansa" din Buzău, restanţele pe care societatea le are de încasat ţin pe loc desfăşurarea în bune condiţii a planului de afaceri.

Directorul general Vintilă Mocanu, al cărui fiu este unul dintre consilierii ministrului administraţiei şi internelor Vasile Blaga, nu a făcut însă nicio petiţie sau vreun alt demers pentru a recupera datoriile. El ne-a declarat că nu este vorba despre o sumă importantă de bani, pentru că nici compania pe care o conduce nu este prea mare. Totuşi, cifra de afaceri a societăţii Vae Apcarom pe anul trecut se ridică la aproximativ 17 milioane de euro.

"Până la urmă este vorba de relaţia cu clienţii noştri. Nu aş vrea să intrăm într-o discuţie pe această temă. Pe noi nu ne interesează ce s-a întâmplat cu celelalte firme. Datoriile sunt în curs de achitare şi oricum în momentul de faţă situaţia este mult mai bună. Perioada proastă a fost pe vremea lui Nicolaiciuc", ne-a declarat Vintilă Mocanu.

Ce declara preşedintele la începutul săptămânii

"Am insistat extraordinar de mult să se găsească o soluţie pentru plata datoriilor către firmele care aveau bani neîncasaţi de la Ministerul Transporturilor. Erau 4.550 de miliarde şi toate - datorii către constructori (...) Păi noi ne autodistrugem propriii agenţi economici, privaţi, de stat. Cine intră în relaţie cu statul ar fi trebuit, dacă stăteam pasiv - pentru că era şi teoria asta <> . Aşa ceva nu se poate, nu se poate! Şi vă asigur că m-am implicat", a afirmat Traian Băsescu în interviul acordat Radio România Actualităţi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite