Bruxelles-ul dă muzica mai încet

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bruxelles-ul dă muzica mai încet
Bruxelles-ul dă muzica mai încet

Comisia Europeană îşi face griji pentru urechile europenilor. În condiţiile în care până la 10% dintre europenii care ascultă muzică la căşti riscă un deficit auditiv iremediabil, Comisia Europeană (CE) vrea ca noile playere audio să beneficieze de noi setări din fabrică care să respecte nivelurile sigure de expunere, precum şi de mesaje clare de avertizare despre efectele negative ale expunerii excesive la niveluri de sunet ri

"Între 5% şi 10% dintre utilizatori riscă un deficit auditiv ireversibil. Este vorba despre persoane care ascultă muzică timp de peste o oră pe zi la volum ridicat. Se estimează că până la 10 milioane de persoane din UE ar putea fi expuse acestui risc. Comisia Europeană a transmis, luni,  un mandat organismului european de standardizare CENELEC, solicitând elaborarea de noi standarde tehnice de siguranţă", se arată în comunicatul CE.

În prezent, standardele europene nu prevăd o limită pentru cât de tare poţi să asculţi muzica la căşti la playerul personal. Tocmai acest lucru vrea UE să-l schimbe. Pentru a proteja urechile europenilor, CE vrea ca setările din fabrică să impună nivelul maxim de siguranţă pentru toate playerele audio personale şi telefoanele mobile cu funcţie de redare a muzicii.

Standardele UE nu sunt obligatorii, însă, dacă noul standard este aprobat de Comisia Europeană şi publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, el devine, de facto, norma aplicată de industria de profil.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite