A murit salvându-şi camaradul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Singura persoană decedată a accidentului în lanţ de săptămâna trecută de pe Autostrada Soarelui, căpitanul MApN Laurenţiu Dumitru Tudoran, a fost condus ieri pe ultimul drum de familie,

Singura persoană decedată a accidentului în lanţ de săptămâna trecută de pe Autostrada Soarelui, căpitanul MApN Laurenţiu Dumitru Tudoran, a fost condus ieri pe ultimul drum de familie, prieteni şi colegi. Emoţia provocată de moartea acestuia a fost amplificată de circumstanţele în care s-a produs tragicul accident: cu câteva secunde înainte de impactul care avea să-i pună capăt vieţii, Laurenţiu l-a salvat pe colegul alături de care se găsea în autovehicul, desfăcându-i centura de siguranţă şi împingându-l afară din maşină.

Laurenţiu a fost cel care a sunat la 112

Căpitanul Tudoran se întorcea, vineri, împreună cu un coleg, amândoi militari angajaţi ai unităţii militare din Craiova UM 01456 Făcăi, dintr-o misiune de la Medgidia. Aflaţi în maşina proprietate personală a lui Tudoran, un Cielo, cu numărul de înmatriculare DJ 04 XLX, nu s-au gândit nicio clipă că neglijenţa unor oameni îi va despărţi pentru totdeauna. La ora 14.35, la Serviciul de Urgenţă 112 s-a primit un apel din partea căpitanului Tudoran, care anunţa că pe Autostrada Soarelui, la kilometrul 98, s-a produs un grav accident de circulaţie. Într-adevăr, Laurenţiu a fost cel care care a sunat la serviciul unic de urgenţă pentru a anunţa evenimentul. În timp ce vorbea cu angajaţii de la 112, iar cu o mână desfăcea centura de siguranţă a colegului său, Florin Stoica, reuşind să îl împingă din maşină, autoturismul Cielo a fost lovit de o altă maşină. Impactul a fost atât de puternic din cauza vizibilităţii reduse de fumul provocat de incendierea miriştei, încât Laurenţiu nu a mai apucat să se salveze, fiind strivit de fiare. Subofiţerul salvat a apucat doar să sune la comanda UM 01456 Făcăi, anunţând că Laurenţiu Tudoran a murit în accidentul de pe Autostrada Soarelui. Laurenţiu, tatăl unei fetiţe de trei ani, urma să împlinească 37 de ani peste două zile, pe 12 iulie.

Rudele nu cred că vor afla cine sunt vinovaţii

Familia lui Laurenţiu a văzut tragedia la televizor. "Am vorbit cu el la telefon cu puţin timp înainte de a vedea accidentul la televizor. Am apucat să-i spun doar atât: Ai grijă! O să am!, mi-a răspuns şi a închis. Au fost ultimele cuvinte pe care mi le-a spus soţul meu", a povestit soţia lui Laurenţiu. Rudele sunt dezamăgite de mersul anchetei şi nu se aşteaptă ca anchetatorii accidentului să stabilească vinovaţii pentru producerea tragediei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite