A murit salvând viaţa unui copil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr de numai 25 de ani dintr-o localitate doljeană s-a înecat într-un canal de irigaţii după ce a reuşit să scape de la moarte un copil de nouă ani O tragedie de neînchipuit a

Un tânăr de numai 25 de ani dintr-o localitate doljeană s-a înecat într-un canal de irigaţii după ce a reuşit să scape de la moarte un copil de nouă ani

O tragedie de neînchipuit a lovit localitatea doljeană Dăbuleni. Moartea tânărului Ionuţ Zamfir prin înec, după ce a salvat un copil de nouă ani, a şocat pe toată lumea. Localnicii din Dăbuleni vorbesc despre tânărul decedat ca despre un erou.

Pentru locuitorii celei mai mari comune din Dolj, Dăbuleni, ziua de duminică se anunţa una foarte liniştită. Mai puţin însă pentru familia Zamfir, care s-a văzut obligată să meargă la câmp pentru a supraveghea irigatul din zarzavaturi. Încă de la primele ore ale dimineţii, băiatul cel mai mic dintre cei trei fraţi Zamfir, Ionuţ, 25 de ani, a scos căruţa din curte şi a plecat la câmp. "Cineva trebuia să meargă în câmp şi nu ştiu cum s-a nimerit să se ducă tocmai ăl mic, Ionuţ. A plecat cu căruţa, că bicicleta, i s-a rupt lanţul vineri", ne-a povestit, printre lacrimi, tatăl tânărului decedat Ion Zamfir. Seara, pe la ora 19.00, tânărul a luat calul de la păscut, acolo unde-l lăsase în timp ce supraveghea maşinile de irigat şi a plecat spre casă.

"Imediat a sărit din căruţă şi a intrat în apă"

La stăvilarul de peste canalul de irigaţii, însă, Ionuţ s-a oprit un moment pentru a privi copiii care se scăldau. "A stat aci, lângă mine, până ce unul dintre copii a început să ţipe că se îneacă. Imediat a sărit din căruţă şi a intrat în apă, în timp ce ceilalţi copii au ieşit la mal. Şi eu m-am dat aproape de mal, da` n-am intrat în apă că nu ştiu să înot. S-a băgat la fund după ăla micu`, a lu` Netcu, şi a ieşit cu el de gât, la suprafaţă. L-a împins spre mine şi pe urmă nu l-am mai văzut", povesteşte una dintre localnicele care l-au ajutat pe Ionuţ să-l scoată la mal pe băieţelul de nouă ani, Bogdan.

"Nu putem şti cum s-a înecat"

Sătenii spun că zona în care s-a înecat Ionuţ este una foarte periculoasă, plină de vârtejuri datorate stăvilarului. "Am auzit lumea ţipând în comună şi am dat fuga cu poliţistul să văd despre ce e vorba. Când am ajuns, deja câţiva oameni intraseră, legaţi cu funii, în apă şi-l căutau pe Ionuţ. De la şapte până azi-noapte (n.red. ieri-noapte) la unu, l-am căutat şi apoi am sunat la Craiova să ne trimită scafandri", ne-a declarat primarul comunei Dăbuleni, Nicolae Drăgoi.

Ieri dimineaţă, un echipaj al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a deplasat la faţa locului şi, după o oră de căutări, au reuşit să-l scoată pe Ionuţ la suprafaţă, însă fără viaţă.

"Am reuşit să-l găsim, după o oră de căutări. Cu certitudine nu putem şti cum s-a înecat, însă cunoscuţii săi spun că ştia să înoate foarte bine", suţine purtătorul de cuvânt al ISU Dolj, George Vâlceanu. Părinţii copilului salvat de la înec au refuzat să discute despre drama petrecută, însă apropiaţii acestora susţin că ieri dimineaţă au mers la familia decedatului şi s-au oferit să-i ajute financiar.

Pur şi simplu şi-a dat viaţa ca să îl scape pe Bogdan. Nu ştiu câţi oameni s-ar fi încumetat să sară în apă, acolo, la vârtejuri, ca să salveze pe cineva. Suntem şocaţi, vom încerca pe cât ne stă în puteri să ajutăm familia Zamfir să treacă peste această dramă.
Nicolae Drăgoi,
Primarul din Dăbuleni

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite