A murit „Deep Throat“, sursa Watergate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mark Felt, misteriosul „Deep Throat“ (Gâtlej Adânc), sursa din FBI care i-a ajutat pe reporterii de la „Washington Post“, Bob Woodward şi Carl Bernstein, să dezvăluie scandalul Watergate,

Mark Felt, misteriosul „Deep Throat“ (Gâtlej Adânc), sursa din FBI care i-a ajutat pe reporterii de la „Washington Post“, Bob Woodward şi Carl Bernstein, să dezvăluie scandalul Watergate, a murit la vârsta de 95 de ani, relatează Reuters. Numărul doi în FBI când a izbucnit scandalul Watergate, Felt a păstrat secretul în privinţa rolului său în acest dosar timp de 30 de ani. De-abia în 2005, la vârsta de 92 de ani, numele său a apărut într-un articol din „Vanity Fair“ scris de avocatul familiei lui Felt.

„Eu sunt tipul pe care ei îl numeau Deep Throat“, i-a spus Felt avocatului John O’Connor. Dezvăluirea i-a surprins chiar şi pe Woodward şi pe partenerul său în cazul Watergate, Carl Bernstein, care şi-au ţinut promisiunea de a nu dezvălui identitatea sursei lor.

În 1972, când Nixon candida pentru al doilea mandat, o banală intrare prin efracţie şi o tentativă de interceptare a convorbirilor telefonice din birourile Partidului Democrat, instalate în clădirea Watergate, s-au transformat într-un imens scandal după ce s-a aflat că fostul preşedinte a dat ordin să fie spionaţi şi obstrucţionaţi numeroşi politicieni văzuţi drept inamici.

Nixon a demisionat în 1974, iar mai mult de 30 de oficiali au pledat vinovat sau au fost condamnaţi în acest scandal. Un personaj inspirat de Felt a fost creat pentru cartea şi filmul „Toţi oamenii preşedintelui“, povestea spusă de Woodward şi Bernstein despre scandalul Watergate. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite