12 morţi şi 14 răniţi în faţa poliţiei din Kandahar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

2 persoane au fost ucise şi 14 rănite, între care unele foarte grav, într-un atentat ce a avut loc ieri dimineaţă în faţa comisariatului de poliţie din Kandahar, oraş din sudul afgan.

2 persoane au fost ucise şi 14 rănite, între care unele foarte grav, într-un atentat ce a avut loc ieri dimineaţă în faţa comisariatului de poliţie din Kandahar, oraş din sudul afgan. Atentatul a fost revendicat de miliţia integristă a talibanilor, iar dintre victime cel puţin şapte erau poliţişti.
Din unele informaţii rezultă că a fost vorba de un kamikaze aflat pe o motocicletă care a explodat în momentul în care încerca să intre în forţă în comisariatul de poliţie. Teroristul era originar din Kandahar şi avea asupra lui o mare încărcătură de explozivi. Poliţia locală şi militarii canadieni din coaliţia internaţională au intervenit imediat pentru a izola zona în care a avut loc actul terorist. În context, agenţiile de presă semnalează că, în ultima vreme, în sudul şi estul afgan s-a consemnat un val de atacuri, între care 15 atentate sinucigaşe, care au provocat zeci de morţi şi sute de răniţi. Acestea sunt atribuite talibanilor şi aliaţilor lor din Al-Qaida, foarte activi în zonă după răsturnarea, în decembrie 2001, a regimului integrist taliban.
De altfel, la 15 ianuarie a.c., tot la Kandahar, un diplomat canadian, în vârstă de 59 de ani, a fost ucis, iar trei militari canadieni au decedat în urma unui atentat sinucigaş. De altfel, în Kandahar, fostul fief al talibanilor, au avut loc jumătate din amintitele 15 acte teroriste, în care au murit 30 de persoane. Reamintim că la Kandahar se află şi detaşamentul român din Forţa Internaţională de Asistenţe şi Securitate (ISAF), iar câţiva dintre soldaţii noştri au căzut victime actelor vindicative ale talibanilor. În fine, de la începutul anului 2005 şi până acum, violenţele din Afganistan s-au soldat cu peste 1.700 de victime. În mod prioritar, teroriştii talibani vizează atât forţele afgane, cât şi pe cele ale aliaţilor din coaliţia internaţională şi NATO. Rebeliunea antiguvernamentală este foarte activă şi bine organizată în provinciile de sud, sud-est şi est ale ţării.
După ce NATO a anunţat că, în 2006, vrea să-şi întărească efectivele din provincia sudică Helmand, talibanii au declanşat patru atacuri de amploare. Se pare că acolo a fost lansată cea mai importantă ofensivă a lor din ultima vreme.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite