A fost mort în acte timp de un an şi jumătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat din Negreşti Oaş a umblat luni întregi prin tribunale pentru a convinge autorităţile că este viu. Declarat decedat în iunie 2007, bărbatul a aflat că oficial este mort, abia în

Un bărbat din Negreşti Oaş a umblat luni întregi prin tribunale pentru a convinge autorităţile că este viu. Declarat decedat în iunie 2007, bărbatul a aflat că oficial este mort, abia în momentul în care a solicitat o copie după certificatul de naştere de la primărie.

Toată povestea a început în 2007, când la data de 3 decembrie în registrul Primăriei Cămârzana, în dreptul lui Deac Toader s-a operat menţiunea „decedat”. Secretarul de atunci al Primăriei din comuna Cămârzana - locul de naştere al lui Deac Toader - a operat menţiunea în baza certificatului de deces 1869 din 22 iunie 2007, din registrul stării civile al Primăriei Timişoara.

Această instituţie a eliberat certificatul pe numele lui Deac Toader, care ar fi decedat la acea dată în spitalul din Timişoara. „Chiar eu am operat această menţiune. Bărbatul mă acuză că am fost neglijent şi nu am verificat datele cu privire la aşa – zisa moarte a lui”, a declarat Călin Băbuţ, fost secretar al Primăriei Cămârzana.

Toate datele celui decedat corespundeau cu datele lui Deac Toader cel viu, inclusiv CNP-ul. Eroarea a fost descoperită abia în momentul în care autorităţile locale au sunat în Timişoara pentru a vedea unde este de fapt problema. Se pare că celălalt Deac Toader, decedatul, era rudă cu cel din Negreşti Oaş.

„Am avut parte numai de probleme. Persoana care a murit în Timişoara a fost ceva rudă de-a mea. Am înţeles că s-a îmbolnăvit şi a stat mult timp în spital. Pentru că nu avea actele la el, şi-a spus numai numele şi că este din Cămârzana. Astfel, eu am ajuns să fiu declarat decedat”, a spus Toader Deac.

La sfârşitul lui 2008, deci la un an şi jumătate de la eliberarea certificatului de deces pe numele lui Deac Toader, Judecătoria din Negreşti Oaş a emis sentinţa civilă 1217 prin care se arată că acesta nu este decedat.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite