Rezerviştii colonelului Dogaru, ultimă armă a USL: „Dacă referendumul va fi invalidat, vom ieşi în stradă şi vom declanşa haosul!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mircea Dogaru spune că va face tot ce este nevoie pentru a împiedica reîntoarcerea lui Traian Băsescu la Cotroceni

Stenogramele convorbirilor dintre miniştrii Victor Paul Dobre şi Ioan Rus au arătat că Uniunea Social Liberală (USL) este gata să folosească orice mijloace pentru a-şi atinge scopul: validarea referendumului din 29 iulie şi pecetluirea demiterii lui Traian Băsescu din funcţia de preşedinte al României.
Există însă şi soluţii de avarie. USL are o înţelegere cu Consiliul Naţional al Societăţii Civile (CNSC), condus de colonelul Mircea Dogaru, care totodată este şi liderul Sindicatului cadrelor militare disponibilizate, în rezervă şi în retragere. Acordul prevede ca CNSC să susţină USL în toate acţiunile sale, în timp ce Uniunea Social Liberală s-a angajat să îndeplinească o interminabilă listă de revendicări, multe dintre ele foarte controversate.

Până acum, oamenii lui Dogaru şi-au făcut datoria, participând trup şi suflet la protestele anti-Băsescu şi anti-PDL din ultimele opt luni şi implicându-se inclusiv în campania electorală care a precedat referendumul din 29 iulie. Pe 1 august, imediat după referendum, Mircea Dogaru a emis un comunicat prin care soma Curtea Constituţională să amâne luarea unei decizii în privinţa referendumului de demitere a preşedintelui „până la soluţionarea tuturor aspectelor legate de numărul real al cetăţenilor României cu drept de vot". A doua zi, Curtea Constituţională amâna luarea unei decizii privind validarea sau invalidarea referendumului, cerând reverificarea listelor electorale.

„Vom cere desfiinţarea Curţii Constituţionale"

Acum, Dogaru continuă să pună presiune şi ameninţă cu declanşarea unor mişcări de stradă. „În cazul în care Curtea Constituţională va decide să invalideze referendumul, noi nu vom sta cu mâinile în sân. Vom chema la nesupunere civică, ieşiri în stradă, neplata impozitelor, nesupunerea la citaţii, tot ce este nevoie. Din moment ce insituţiile statului nu mai funcţionează, înseamnă că trebuie făcut ceva. Vom ieşi în stradă şi vom declanşa haosul. Şi aşa ţara este cuprinsă de haos. Mai rău decât acum nu se poate", spune colonelul Dogaru.

Liderul CNSC nu se teme că eventualele mişcări de stradă ar putea agrava şi mai mult situaţia României, aflată într-o situaţie dificilă din cauza crizei politice. „Cine ne acuză că vrem să destabilizăm, înseamnă că e cretin şi nu are creier. Ei sunt instrumente ale dictaturii, pe când noi apărăm democraţia. Dacă se ajunge la invalidare, vom cere Parlamentului să desfiinţeze Curtea Constituţională, pentru că nimeni nu are voie să fie mai presus de Parlament. Mai presus de Parlament este numai Dumnezeu", a mai declarat Mircea Dogaru.

Demolarea Justiţiei, cu aprobare de la USL

Răspunsul halucinant al lui Mircea Dogaru: "Uniunea Europeană este un spanac de expresie germană manipulat de ruşi"

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite