5 minute cu Florin Călinescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

şefii (Adrian Sârbu şi Andrei Boncea) că merită să revină la ProTV. Unde probabil că va trebui să revină, pentru că postul are de umplut ditamai găuroiul lăsat de plecarea lui Teo la alte

şefii (Adrian Sârbu şi Andrei Boncea) că merită să revină la ProTV. Unde probabil că va trebui să revină, pentru că postul are de umplut ditamai găuroiul lăsat de plecarea lui Teo la alte trusturi.
Călinescu apare, se schimbă, iniţial vrea să facem interviul în cabina de machiaj, dar după ce le ia la mişto pe machieuze câteva minute, îşi dă seama că şi-aşa nu prea are chef de interviu, aşa că trebuie să ne mutăm în cabină. Unde Andreea Esca nu vrea să fie deranjată. Ne mutăm în studio, ca să poată şi fotograful să-şi facă treaba. În 50 de secunde, Călinescu face feţe-feţe şi îi ies pozele.
"Hai, să vină. Cine e cu…" E grăbit şi chiar n-are chef. Se poate bănui că nu prea are chef nici de emisiunea de la TV Sport, crucea pe care o are de purtat. Luni seară trebuia să fie ultima emisiune până la returul campionatului, dar Liga a mai prelungit cu două etape. Vacanţa şi saltul înapoi pe postul-mamă (sau tată) se lasă aşteptate.

- Cum e la TV Sport?
- Cum să fie. Ca orice altă televiziune la care ai de făcut o emisiune.
- Vă pregătiţi de întoarcerea la ProTV?
- Există această posibilitate. I-am propus două proiecte lui Adrian (Sârbu - n.r.), şi e foarte probabil ca din a doua parte a sezonului să începem cu unul din ele.

La Pro se fac şi se desfac nenumărate proiecte în fiecare an. Câteva dintre ele, care se aflau destul de aproape, au fost trecute în stand-by de rearanjamentele datorate intrării în Uniunea Europeană, unde grila nouă trebuie să aibă un alt procentaj de producţii europene. Se pare că şi revenirea lui Călinescu pe post a fost victimă a aderării, fiind amânată.

- Proiectul nou seamănă cu vechea Chestiunea Zilei, după modelul Jay Leno? Acum, că îl vedem şi noi, mai are rost?
- O să fie, dar altfel.
- Talk-show?
- Nu chiar. Cu siguranţă vremea talk-showurilor de două-trei ore a trecut, acum lucrurile trebuie sublimate prin adaptarea la ritmul vieţii.
- Se spune că şederea la TV Sport e un fel de penitenţă pentru o revenire în Pro.
- Aţi uitat că perioada a doua a Pro-ului în viaţa mea a fost mai demult cu o emisiune de duminică şi cu un serial de satiră de luni până joi, timp de doi ani de zile. Din păcate, eu am avut în viaţa personală o tragedie care m-a făcut să nu mai pot să fac umor atât de uşor. Acum trebuie să fac altceva.
- ştiu că vă pregătiţi de o premieră la Teatrul Mic, "Război cu Troia nu se face". Aţi început prin primăvară, de ce s-a mişcat atât de greu?
- Eu vreau ca spectacolul să iasă la începutul lui decembrie. Având în vedere că toţi actorii cu care lucrez eu sunt angrenaţi şi în tot felul de producţii de televiziune, e normal că a durat atât de mult. Foarte rar am avut toată distribuţia la un loc.

Proiectul, regizat chiar de Florin Călinescu, a întârziat din două motive. Primul a fost găsirea unei actriţe principale, care a durat aproape 3 luni, cerinţele fiind destul de grele. Din primăvară şi până acum s-a repetat efectiv numai vreo lună din cauza filmărilor mai multor actori, Rodica Negrea şi Adriana şchiopu, în "Iubire ca-n filme", Bogdan Talaşman, în "Gogomanii" sau Claudiu Istodor, în "La urgenţă". Deşi Florin Călinescu a anunţat premiera pentru 10 decembrie, surse din teatru spun că repetiţiile se află încă în etapa lecturii pe scaune.

- Ce se va întâmpla cu Teatrul Mic după 1 ianuarie, din punct de vedere al privatizării?
- Nu ştiu. O să vedem la momentul potrivit, dacă mă ocup de el în forma bugetară sau să încerc o formă în care să fie jumate-jumate. Eu mă gândesc că ar trebui să încerc 100% pe răspunderea mea.
- Adică să fie la dvs.?

(Niciun răspuns) Legea nouă a teatrelor va permite un sistem în care cei mai avantajaţi sunt actualii directori de teatru. La fel ca şi Mircea Diaconu, la Nottara, sau Alexandru Darie, la Bulandra, şi Florin Călinescu vrea să devină proprietar de teatru. Nu singur, ci alături cu câţiva "societari" cu nume care să deţină şi ei procente minime de acţiuni.
Cele 5 minute s-au încheiat.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite