Un minor a accesat ilegal peste un milion de computere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr din Noua Zeelandă a intrat într-un milion de computere pentru a fura din conturi bancare, informează cotidianul italian "Il Messaggero". Tânărul originar din Hamilton,

Un tânăr din Noua Zeelandă a intrat într-un milion de computere pentru a fura din conturi bancare, informează cotidianul italian "Il Messaggero".

Tânărul originar din Hamilton, Noua Zeelandă, al cărui nume nu a fost divulgat, a descoperit secretele informaticii şi a reuşit să se infitreze în 1.300.000 de computere din întreaga lume, cauzând pagube economice în valoare de 20.000.000 de dolari americani. Acum riscă o sentinţă de maxim zece ani în închisoare.

Tânărul era în fruntea unui grup de minori care desfăşura operaţiuni ilegale prin intermendiul internetului; acesta folosea pseudonimul "Akill" şi s-a infiltrate in computere din Statele Unite ale Americii, din Olanda şi din Noua Zeelandă.

Pentru identificarea grupului, poliţia din Noua Zeelandă a colaborat cu FBI-ul şi cu poliţia olandeză.

Maarten Kleintjes, şeful departamentului de investigaţii privind infracţiuni informatice, a declarat că tânărul, care era minor când a comis infracţiunile, era şeful unui grup internaţional "botnet", termen informatic folosit pentru a descrie acţiunea de infiltrare în alte calculatoare pentru a extrage ilegal informaţii, de regula privind cărţi de credit şi detalii despre conturi bancare.

"Akill este foarte competent. Încă nu se ştie care este suma de bani pe care o primea în schimbul serviciile sale, care constau în a fura informaţii din computere sau în a le bloca", a menţionat Kleintjes.

Conform anchetatorilor, tânărul a elaborat un soft care făcea posibilă anularea sistemelor de protecţie ale computerelor.

Poliţia asteaptă efectuarea unei analize a software-ului confiscat, înainte de a emite acuzaţiile formale pe numele hackerului neozeelandez.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite