Un ministru israelian vrea să facă din "Gaza o nouă Cecenie"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

trupele Tsahal. Schimburile intense de focuri au continuat şi în cursul nopţii, iar ieri în zori au intrat în acţiune buldozerele care au forţat un zid exterior al moscheii. În interior au

trupele Tsahal. Schimburile intense de focuri au continuat şi în cursul nopţii, iar ieri în zori au intrat în acţiune buldozerele care au forţat un zid exterior al moscheii. În interior au fost lansate grenade şi gaze lacrimogene.
De altfel, o palestiniană de circa 40 de ani a fost ucisă în timp ce se îndrepta spre moschee, iar două persoane au fost rănite. Chemate de Hamas la Al-Nassir, femeile au format "ziduri umane" care au asigurat protecţia celor refugiaţi în moschee. Ofensiva Tsahal a continuat şi în Gaza, unde au fost asasinaţi patru membri ai Brigăzilor Ezzedin al-Oassam, un altul fiind împuşcat la Beit Hanun. Totodată, ministrul palestinian pentru locuinţe şi lucrări publice, Abdelrahman Zidane (46 ani), a fost arestat la Ramallah (Cisiordania) de soldaţi israelieni.
Pe acest fundal, la Tel Aviv au creat o adevărată furtună unele opinii ale lui Avigdor Lieberman, liderul partidului rusofon de extremă-dreapta, Israel Beitenu, recent intrat la guvernare. Originar din Chişinău, Lieberman a sugerat că unităţile Tsahal din Fâşia Gaza "imită acţiunile Rusiei în Cecenia". Riposta a venit imediat din partea ministrului securităţii interne, Avid Dichter, care a spus: "Gaza nu e Cecenia, iar noi nu suntem ruşi. Metodele noastre diferă radical".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite