Peste un milion de femei se pregătesc să dea în judecată Wal-Mart

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O curte de apel din SUA a decis că mai mult de un milion de femei ar putea angaja o acţiune colectivă împotriva Wal-Mart, numărul unu mondial în domeniul marii distribuţii. Se profilează

O curte de apel din SUA a decis că mai mult de un milion de femei ar putea angaja o acţiune colectivă împotriva Wal-Mart, numărul unu mondial în domeniul marii distribuţii. Se profilează astfel cel mai mare proces pentru discriminare sexuală din istoria Statelor Unite.

Reclamantele cred că ar putea obţine despăgubiri în valoare de mai multe miliarde de dolari şi declară că 1,6 milioane de femei care au lucrat în magazinele americane ale lanţului Wal-Mart după 1998 s-ar putea constitui ca parte la această acţiune colectivă.

Betty Dukes, o femeie în vârstă de 56 de ani, care le conduce pe reclamante şi care lucrează într-un magazin Wal-Mart din estul oraşului San Francisco, spune că a ţipat de bucurie, la locul său de muncă, în momentul când a auzit vestea. Lanţul de magazine Wal-Mart, care este acuzat că îşi plăteşte mai puţin angajatele decât angajaţii de sex masculin, a arătat că va face apel în faţa unui grup mai larg de judecători ai aceleiaşi curţi de apel sau chiar la Curtea supremă a SUA, dacă va fi necesar.

Fondatorul lanţului de magazine Wal-Mart este Sam Walton, despre care se spune că a bulversat modul de viaţă al americanilor. El a înfiinţat compania în anul 1962, la Roger, în Arkansas, unde a introdus metode inovatoare de lucru, "pe bandă rulantă". Deviza sa a fost: "În fiecare zi, preţuri mici". Statisticile spun că 127 milioane de cumpărători vizitează în fiecare săptămână magazinele Wal-Mart, fiind serviţi de peste 1,3 milioane de salariaţi ale acestui lanţ comercial. Salariul lunar mediu al angajaţilor se ridică la 1.350 de euro, conform revistelor de specialitate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite