Un milion de biciclete la Paris

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele 10.000 de biciclete puse la dispoziţia francezilor, la mijlocul lunii iulie, de către autorităţile pariziene, au fost închiriate de peste un milion de ori, a anunţat Denis Baupin,

Cele 10.000 de biciclete puse la dispoziţia francezilor, la mijlocul lunii iulie, de către autorităţile pariziene, au fost închiriate de peste un milion de ori, a anunţat Denis Baupin, viceprimarul capitalei. "Suntem nevoiţi să suplimentăm numărul acestora. Nu ne-am gândit nicio secundă că vor avea asemenea succes", a declarat oficialul francez. Într-adevăr, pe străzile Oraşului Luminilor bicicletele gri, robuste, numite "Velib" (prescurtarea de la "velo" şi "liberte") au devenit la fel de obişnuite ca şi automobilele.

Statisticile primăriei arată că fiecare bicicletă este folosită de cel puţin şapte ori pe zi. Baupin a anunţat că, în cel mult două luni, numărul staţiilor pentru "Velib" (în prezent, 750) se va dubla, iar numărul bicicletelor puse la dispoziţia parizienilor se va tripla. Cicliştii ocazionali plătesc o taxă de un euro pe zi sau cinci euro pe săptămână, iar cei "împătimiţi" - 29 de euro pe an. În afară de Paris, sistemul bicicletelor "pentru o poluare redusă" a fost adoptat şi la Lyon unde, de asemenea, se bucură de un succes neaşteptat.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite