1,5 milioane de romani intorsi de la granita

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 1,5 milioane de cetateni romani au fost intorsi in acest an de la granita pentru ca nu indeplineau conditiile legale cerute pentru a calatori in strainatate. Totodata, la 146 firme de

Aproape 1,5 milioane de cetateni romani au fost intorsi in acest an de la granita pentru ca nu indeplineau conditiile legale cerute pentru a calatori in strainatate. Totodata, la 146 firme de transport si turism li s-a ridicat licenta de functionare deoarece practicau diverse forme de turism mascat la frontiera. Principalele motive pentru care unor romani nu li s-a permis iesirea din tara sunt:
* lipsa asigurarii medicale - 171.688 cazuri
* lipsa biletului de calatorie dus-intors - 69.553 cazuri
* inexistenta cartii verzi a autoturismului - 10.311 cazuri
* lipsa mijloace de intretinere - 1.021.057 cazuri
* pasapoarte sau vize false - 451 cazuri
* interdictie dupa savarsirea unor infractiuni in spatiul Schengen - 190.729 cazuri
* nereguli de wouchere si procuri auto - 12.330
La nivelul frontierelor Schengen au fost returnati doar 5.237 romani care nu si-au putut justifica scopul real al calatoriei. In aceeasi perioada au fost desfasurate 130 de actiuni de infiltrare a politistilor de frontiera printre calatorii unor agentii de transport si turism, fiind aplicate in urma neregulilor descoperite aproape 5.000 de sanctiuni, valoarea contraventiilor fiind de 7,75 miliarde lei. Au fost, de asemenea, intocmite 89 dosare penale. Pe langa cele 146 firme de transport si turism carora li s-a ridicat dreptul de operare, alte 58 de societati sunt in atentia politiei de frontiera, care a solicitat suspendarea licentei acestora pentru implicarea in traficul ilegal de persoane.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite