900 de milioane de la primărie pentru patrulele poliţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În anul 2009, Primăria Târgu-Mureş va asigura pentru echipajele de Poliţie cantităţi de carburanţi în valoare de 7.500 de lei lunar.

Consiliul Local a aprobat în ultima şedinţă asocierea la realizarea programului Siguranţa Cetăţeanului 2009 şi s-a obligat să asigure lunar 150 de bonuri valorice în cuantum de 50 de lei pentru suplimentarea cotei de carburanţi pentru autoturismele din dotarea Poliţiei municipiului Târgu-Mureş.
„Vom putea să acoperim cu patrule întreaga zonă a municipiului, cu patrule mixte împreună cu Poliţia Comunitară şi Jandarmerie şi aveţi asigurarea că municipiul va fi unul liniştit”, a explicat comisarul Ioan Damaschin, şeful poliţiei municipale.

Efort colectiv

Conform acestuia numărul infracţiunilor descoperite în flagrant este în creştere, iar la acest fapt a contribuit şi intervenţia promptă a echipajelor de patrulare, sprijinite şi în 2008 de Consiliul Local.
Programul de parteneriat „Siguranţa cetăţeanului 2009” trebuie să fie un efort colectiv pentru încrederea şi transparenţa între Poliţie şi comunitate, conform chestorului Nicolae Căbulea, şeful IPJ Mureş, având ca ţinte reducerea cu 3% a timpului de reacţie la apelurile de urgenţă sau creşterea cu 3% a nivelului de încredere acordat poliţiei în sondajele de opinie.
Conform acordului, Primăria s-a angajat să asigure iluminatul public la parametri corespunzători, implicarea serviciilor de asistenţă socială în protejarea minorilor şi a altor persoane considerate vulnerabile şi îmbunătăţirea comunicării, iar IPJ a promis eficientizarea şi intensificarea activităţii de patrulare pe teritoriul localităţii şi derularea unor campanii de informare în scop preventiv a persoanelor vulnerabile. Evaluarea rezultatelor parteneriatului se va realiza trimestrial.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite