1,2 milioane de lei pentru bisericile - monument

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două biserici din Maramureş aflate în patrimoniul UNESCO, se află în reabilitare, pe lângă alte trei, aflate în patrimoniul de interes naţional şi local. Ministerul de resort a alocat

Două biserici din Maramureş aflate în patrimoniul UNESCO, se află în reabilitare, pe lângă alte trei, aflate în patrimoniul de interes naţional şi local. Ministerul de resort a alocat peste 1,2 milioane de lei pentru lucrări.

Ana Mojolic, consilier superior în cadrul Direcţiei Judeţene a Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Cultural Naţional Maramureş, a declarat că bisericile pentru care sunt alocate sumele respective sunt cele din Ieud-Deal şi Bârsana (patrimoniul UNESCO), respectiv Bogdan Vodă şi Tăuţii Măgherăuş, pentru care banii sunt alocaţi prin Programul Naţional de Restaurare.

"Separat, printr-un alt program, al bisericilor de lemn, biserica din Coruia a primit 180.000 de lei. Nu am văzut încă documentaţia, însă sigur e vorba despre consolidare, restaurare, înlocuirea învelitorii şi amenajări exterioare", a declarat ea.

Potrivit acesteia, biserica din Ieud-Deal, are alocaţi 80.000 de lei pentru lucrări de reabilitare şi restaurare a picturii, iar cea de la Bârsan a primit 100.000 de lei pentru conservare şi restautrarea picturii. Biserica din Bogdan Vodă a primit 400.000 de lei, pentru lucrări de conservare şi restaurare, în timp ce biserica din Tăuţii Măgherăuş dispune de suma de 517.500 de lei, tot pentru conservare şi restaurare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite