4,7 milioane de euro pentru turismul din Râşnov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

1 milion de euro pentru infrastructura Cetăţii Râşnov. Atât au alocat autorităţile locale şi judeţene pentru introducerea apei, a canalizării, pentru refacerea pavajului la drumul către

1 milion de euro pentru infrastructura Cetăţii Râşnov. Atât au alocat autorităţile locale şi judeţene pentru introducerea apei, a canalizării, pentru refacerea pavajului la drumul către Cetate şi pentru iluminatul public. Primarul oraşului, Adrian Veşţea, a precizat că lucrările la infrastructură vor fi finalizate până la jumătatea lunii mai.

De asemenea, o altă investiţie, de aproximativ 3,7 milioane de euro, care va fi realizată de Primăria Râşnov în colaborare cu Consiliul Judeţean Braşov, vizează lucrările de construcţie a unui trenuleţ de epocă ce va fi pus la dispoziţia turiştilor care vin la Braşov şi vor să viziteze şi cetăţuia de la Râşnov.

Ministerul Transportului a cedat administraţiei judeţene o locomotivă din patrimoniu, de tip Pacific, folosită în anii 1800, care va tracta patru vagoane de tip Pullman. În cursul acestui an, traseul trenuleţului va fi prelungit astfel încât să fie uşor accesibil în cadrul unui tur al cetăţilor şi Castelul Bran.

"Este vorba despre un traseu turistic de 11 până la 13 kilometri, care urmează să fie parcurs de o mocăniţă cu vagoane vechi de peste o sută de ani. Dorim să facem minimum trei gări. După calculele noastre, această investiţie se va amortiza rapid, în maximum doi ani", susţine Aristotel Căncescu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite