“80 de miliarde de euro pentru combaterea crizei” - Revista presei italiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa din Peninsulă acordă astăzi un spaţiu larg controversatului caz al Eluanei Englaro, femeia aflată de 17 ani în comă vegetativă. Ea a fost transferată în cursul nopţii trecute la o clinică din Udine, unde îi va fi întreruptă alimentarea artificială. Un alt subiect de interes pentru ziarele italiene este declaraţia de ieri a premierului Berlusconi, privind alocarea unei sume de aproape 80 de miliarde de euro pentru combaterea

Eluana Eglaro a fost transferată la o clinică din Udine, pentru a fi eutanasiată”, titrează ediţia online  a cotidianului “Corriere della Sera”. Eluana Englaro, italianca în vârstă de 37 de ani, aflată de 17 ani în moarte cerebrală, a fost transferată în această noapte la o clinică din Udine (oraş din nord-estul Italiei). În respectiva clinică va fi pusă în practică sentinţa judecătorilor milanezi, care au autorizat, încă din luna iulie a anului trecut, oprirea alimentării artificiale a italiencei.

Indianul căruia i-a fost dat foc la Nettuno este în stare foarte gravă”, anunţă tot cotidianul “Corriere della Sera”. Cerşetorul indian în vârstă de 35 de ani, căruia trei tineri italieni i-au dat foc, sâmbăta trecută, la Nettuno (localitate aflată la 70 de kilometri distanţă de Roma), se află într-o stare foarte gravă. El este internat la spitalul S. Eugenio din Roma, iar vineri va suferi o intervenţie chirurgicală de transplant de ţesuturi. Ieri, indianul a fost vizitat de preşedintele Senatului, Renato Schifani, care i-a promis bărbatului un loc de muncă.

Berlusconi: Vor fi alocate până la 80 de miliarde de euro pentru combaterea crizei”, relatează cotidianul “La Repubblica”. Premierul italian Silvio Berlusconi a anunţat ieri că în următorii trei ani vor fi alocate 40 de miliarde de euro pentru combaterea crizei economice. El a adăugat că suma poate ajunge până la 80 de miliarde de euro, prin intermediul fondurilor primite de la Uniunea Europeană.

 “Falsificau paşapoarte pentru Al Qaeda. Zece persoane arestate în Spania”, scrie cotidianul “La Stampa”. Poliţia spaniolă a arestat ieri zece persoane acuzate că ar fi falsificat paşapoarte pentru gruparea Al Qaeda. Operaţiunea autorităţilor spaniole a avut loc în mai multe oraşe din Spania, printre care şi Barcelona şi Valencia. Potrivit presei spaniole, cei zece arestaţi făceau parte dintr-o reţea de falsificatori care ajuta şi acoperea acţiunile organizaţiei tereoriste musulmane.

Cosenza: Judecătorul a autorizat arestarea celor cinci români suspectaţi de violarea unei conaţionale”, titrează cotidianul “Il Tempo”. Judecătorul din Castrovillari, Cosenza (oraşe din sudul Italiei), a autorizat arestarea celor cinci români consideraţi responsabili de violarea unei românce de 22 de ani. Cei cinci conaţionali: Maricel Munteanu, Vasile şi Valer Mureşan, Paul Cristian Tanaven şi Tiberiu Călin Lăcătuş, fuseseră prinşi de carabinieri sâmbăta trecută, la Cosenza. În timpul interogatoriului, românii s-au declarat nevinovaţi.
 

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite