23 de miliarde bagate in panselute

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PRIMARUL ORASULUI DROBETA-TURNU Severin, Constantin Dinu, este cercetat penal pentru ca a directionat zeci de miliarde de lei din banii publici catre firmele unor apropiati ai sai. Palmarea

PRIMARUL ORASULUI DROBETA-TURNU Severin, Constantin Dinu, este cercetat penal pentru ca a directionat zeci de miliarde de lei din banii publici catre firmele unor apropiati ai sai. Palmarea banilor s-a facut fara licitatie, prin incredintare directa sau prin intocmirea ilegala de acte aditionale la contractele deja existente. Pana acum au fost identificate doua dintre firmele in care edilul Constantin Dinu a pompat banii bugetului local.
Raportul de activitate pe anul 2004 al Primariei Severin a scos la iveala potlogariile primarului Dinu. La capitolul amenajarea spatiilor verzi, primaria a cheltuit 23 de miliarde, in timp ce pentru reablilitarea drumurilor s-au dat numai 5 miliarde. Firma Flora Sercom, care a impodobit cu flori orasul mehedintean este a lui Constantin Fleancu, apropiat al primarului si fost consilier local in mandatul trecut. Colaborarea dintre Fleancu si primarie a inceput inca din martie 2001, cand afaceristul a primit fara licitatie un contract pe doi ani pentru ingrijirea spatiilor verzi. Valoarea ploconului: 10 miliarde de lei. Un an mai tarziu, un act aditional mai baga 12 miliarde in conturile SC Flora Sercom. Cu cateva zile inainte de expirarea contractului cu pricina, se incheie un al doilea act aditional si firma lui Fleancu mai primeste 10 miliarde pentru intretinerea florilor din oras. "Prelungirea contractului este ilegala. In plus, prin act aditional nu se putea da mai mult de 50 la suta din valoarea initiala a contractului", sustine consilierul local Romulus Valcu, unul dintre cei care au sesizat manariile primarului. O alta firma care s-a aciuat pe langa primaria condusa de Constantin Dinu este SC Unicons SA. Aceasta s-a apucat de reabilitarea unui bulevard din oras, inainte de licitatia care se organiza pentru aceasta lucrare. Consilierii care urmau sa fie in comisia de licitatie au constatat ca Unicons lucra la drum cu zece zile inainte de licitatie. Pana si autorizatia de constructie era antedatata. Cu toate astea, firma a primit peste 4 miliarde de lei pentru respectivul tronson de drum. Explicatia primarului Dinu pentru acest gest este asteptata de consilieri inca din luna iulie. Seful Politiei Mehedinti, comisarul-sef Constantin Radoslav, confirma ca manevrele primarului Constantin Dinu fac obiectul unei cercetari penale. Constantin Dinu este poreclit de ani buni "primarul-panseluta".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite