În mijlocul New York-ului, o insulă transformată în rezervaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

South Brother Island, ultima insulă proprietate particulară din New York, a devenit rezervaţie naturală pentru păsările migratoare. Autorităţile administraţiei locale newyorkeze au afirmat

South Brother Island, ultima insulă proprietate particulară din New York, a devenit rezervaţie naturală pentru păsările migratoare. Autorităţile administraţiei locale newyorkeze au afirmat că viitorul insulei reflectă politica de curăţare a mediului din jurul districtului Bronx. Singura variantă de acces pe această insulă nelocuită va fi reprezentată de turismul ecologic.

Peisaje de vis, copaci, viţă-de-vie sălbatică, colonii de egrete şi cormorani sunt numai câteva dintre minunăţiile acestui loc sălbatic, unic în New York. Doar Jacob Ruppert, unul dintre importanţii finanţatori ai renumitei echipe de basseball, New York Yankees, şi-a construit în acest colţ de rai, spre sfârşitul anilor 90, o casă de vacanţă.

South Brother Islands, proprietate particulară de peste 400 de ani, s-a aflat, un timp, sub administraţia companiei private de construcţii, Hampton Scows, care a cumpărat insula în anul 1975 cu 10 dolari, dar, în afară de faptul că a plătit taxele, nu a clintit niciun firicel de praf de la locul lui.

Cotidianul "New York Times" a anunţat recent că edilii oraşului New York au bătut palma cu foştii proprietari ai insulei pentru o sumă aproximativă de 2.000.000 de dolari.

Împreună cu guvernul federal, vor avea grijă ca acest loc sălbatic, ce are o suprafaţă de 2,8 hectare şi care se află între cartierele Bronx şi Queens, să fie protejat prin lege şi să adăpostească în continuare specii rare de păsări migratoare.

South Brother Island, spun experţii americani în domeniu, nu poate reprezenta o ţintă pentru investiţiile imobiliare, din cauza vânturilor puternice, dar şi a faptului că singura cale de acces este cea navală.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite