Ce meserii-hobbyau actorii şi nu ştim

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fiecare dintre noi ar putea trece cândva la "meseria din umbră"

Actorii, în timpul lor liber, sunt uneori şi altceva decât actori: dacă sunt grădinari, cântăreţi sau bucătari nu contează, ideea este că fiecare îşi doreşte să uite un moment de meseria pe care o face şi să se ocupe de o altă activitate care îl pasionează. Am stat de vorbă cu mai mulţi actori români pentru a afla dacă au vreo pasiune, o "meserie din umbră".
"Pentru un actor, apicultura poate fi o formidabilă încărcare de energie"
Dorel Vişan ar fi putut deveni un talentat apicultor, deşi ne spune că nu îşi poate imagina existenţa fără teatru. Lângă Cluj îl aşteaptă o vie bine îngrijtă şi 24 de stupi la care ultima oară a lucrat acum trei săptămâni. În fiecare an obţine, în medie, cam 200 de kilograme de miere, care îi ajung pentru familie şi sunt un dar foarte apreciat de prieteni. Unul dintre cei care beneficiază de produsele curative "nemaipomenite" pe care le obţine Dorel Vişan din stupărit este regizorul Mircea Daneliuc. "Plăteşte doar borcanul", glumeşte actorul, adăugând că regizorul e prieten cu borcanul cu miere, dar cu stupul de albine, mai puţin. Dorel Vişan se ocupă de albinărit de 30 de ani în care s-a perfecţionat constant, iar de 10 ani face singur tot, producând chiar şi mătcile.
"Nu-mi văd viitorul fără grădină"
Tora Vasilescu nu mai ţine cont de timpul care trece când lucrează în grădină. Din fericire, are o casă cu curte şi intenţionează chiar să se mute la Buftea, unde ar putea avea şi mai mult spaţiu pentru pasiunea ei, florile. Se documentează despre grădinărit întocmai ca un profesionist şi a aflat de curând despre un orar al înfloririi pe care îl urmăreşte cu plăcere "pe viu". Cât despre secţiunea de legume, ea este importantă, pentru că Tora Vasilescu se fereşte cât poate de legumele neecologice din piaţă. Ea urmează cu rigoare dieta bazată pe grupa sanguină, iar în cazul ei, o alimentaţie cât mai bogată în legume este cea mai potrivită.
"Îmi place să citesc partituri de jazz"
Medeea Marinescu este un mare fan al muzicii jazz, absolvind ca şefă de promoţie liceul de muzică la clasa maestrului Marius Pop. Iniţial a vrut să devină cântăreaţă, dar s-a răzgândit, iar muzica a rămas o pasiune, un fel de meserie latentă, din umbră. Cu ani în urmă a susţinut concerte în Club 30, un local unde se cânta jazz, care azi nu mai există. Îi place să exerseze la pian standarduri americane, şi şi-a dori foarte mult să poată îmbina această preocupare cu teatrul, jucând într-un music-hall. Înainte de o premieră îi place să cânte la pian o oră sau două, pentru că reuşeşte în felul ăsta să se concentreze mai bine.
Pianul ei, o sursă de inspiraţie, a aparţinut compozitoarei Hildei Jerea şi l-a cumpărat cu primii ei bani, câştigaţi cu rolul din filmul "Maria-Mirabela."
"Decât actriţă de telenovele mai bine producătoarede televiziune"
Ioana Moldovan şi-a descoperit un hobby destul de constructiv: producţia de televiziune!
Din experienţa ei bogată de prezentatoare a înţeles că producătorul are multe de spus. Plăcându-i să deţină controlul, şi-a făcut o firmă de producţie media de care se ocupă în timpul liber.
Nu o interesează cel mai mult latura financiară a acestei activităţi, pe care o consideră deocamdată un hobby. Merge aproape zilnic la birou, care este situat convenabil, aproape de casa ei, dar "nu simte că munceşte" nici măcar când se ocupă de latura administrativă. Asta e ceva!

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite