Mai multe medicamente gratuite pentru cancer şi boli psihice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la 1 iulie 2008, românii ar putea beneficia de mai multe medicamente compensate şi gratuite. Proiectul de modificare a actualei liste de compensate şi gratuite, iniţiat de Ministerul

De la 1 iulie 2008, românii ar putea beneficia de mai multe medicamente compensate şi gratuite. Proiectul de modificare a actualei liste de compensate şi gratuite, iniţiat de Ministerul Sănătăţii, a fost supus de curând dezbaterii publice pe site-ul instituţiei, unde va rămâne până la 18 iunie.

Potrivit noului proiect de act normativ, lista medicamentelor compensate în proporţie de 90% va conţine 158 de DCI-uri (denumiri comune internaţionale), cu 39 mai multe decât cele cuprinse în lista veche.

46 de medicamente noi, compensate 50%

Lista B, a medicamentelor cu nivel de compensare 50% din preţul de referinţă, s-a îmbogăţit şi ea cu 46 de medicamente noi, care se adaugă celor 148 existente deja pe listă.

Lista C, cu secţiunile C1, C2 şi C3, cuprinde medicamente compensate 100% pentru bolnavii incluşi în programele naţionale de sănătate, pentru asiguraţii cu boli cronice, copii, gravide şi lăuze. Cele mai multe medicamente nou introduse pe această listă sunt pentru terapia cirozei hepatice, a cancerului şi a bolilor psihice, precum schizofrenia, depresia şi autismul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite