Un nou medicament împotriva cancerului pulmonar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bolnavii de cancer bronhopulmonar din România au la dispoziţie un nou medicament, cu un mecanism unic de acţiune. Este vorba despre Alimta, un citostatic autorizat în peste 85 de ţări

Bolnavii de cancer bronhopulmonar din România au la dispoziţie un nou medicament, cu un mecanism unic de acţiune.

Este vorba despre Alimta, un citostatic autorizat în peste 85 de ţări din lume, în două indicaţii terapeutice: cancerul bronhopulmonar fără celule mici şi mezoteliomul, o formă rară de cancer.

În urmă cu o lună, el a fost autorizat şi în terapia cancerului bronhopulmonar cu celule mici, de faza III, un tip de cancer care reprezintă 90% din totalul cazurilor. Potrivit dr. Mircea Dediu, de la Institutul Oncologic Bucureşti, în ţara noastră, cancerul bronhopulmonar ocupă locul întâi la bărbaţi şi al patrulea la femei, după cancerele mamare, gastrice şi de col uterin.

Fumătorii sunt cei mai expuşi riscului de a dezvolta boala. Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, un milion de oameni mor anual, la nivel mondial, ca urmare a cancerului pulmonar, majoritatea cu vârste sub 40 de ani.

Pe piaţă mai există încă şapte tratamente similare împotriva cancerului bronhopulmonar avansat, printre care Sindaxal, Genzar şi Taxotere, care sunt incluse în Programul Naţional de Prevenire şi Tratament al Cancerului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite