Pe matinalul Dan Capatos îl "sun ă" trei ceasuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dimineaţa devreme, la Antena 1, înseamnă de la 7.00 la 10.00 cu Dan Capatos şi Cristina Cioran, "un program cu atitudine. Care poate să îţi placă sau, din contră, te poate enerva. Însă, în

Dimineaţa devreme, la Antena 1, înseamnă de la 7.00 la 10.00 cu Dan Capatos şi Cristina Cioran, "un program cu atitudine. Care poate să îţi placă sau, din contră, te poate enerva. Însă, în mod clar, nu te lasă indiferent", îi face caracterizarea partea masculină a emisiunii.

"Mă trezesc zilnic la 4.30 şi de fiecare dată jur că după emisiune mă voi arunca direct în pat", zice Dan Capatos. Dar la 9.00, după două ore de stat în tensiunea directului, îmi piere orice urmă de oboseală şi rămân în redacţie pentru a pregăti celelalte emisiuni de care mă ocup (VDTV - pe Antena 3 - şi All Exclusive, pe care o realizez şi prezint împreună cu Andreea Berecleanu, în weekend, pe NEWS FM, noul post de ştiri lansat de trustul Intact). Nu a fost însă o singură zi, din momentul în care am început matinalul, în care să nu dorm după-amiaza.

Este aproape un ritual cu care s-au obişnuit familia şi toţi prietenii mei. Vreo trei ore pe zi mă rup de tot, îmi las telefoanele în sufragerie şi mă bag la somn. Acest somn "de frumuseţe" este de fapt unul de recuperare al celui de peste noapte.

Cred că fără un program riguros, din acest punct de vedere, n-ai cum să rezişti pe termen lung. Dimineaţa, am ajuns să-mi programez să sune trei ceasuri şi am zile în care nu aud niciunul. Sau, mă rog, le aud, le opresc şi adorm instantaneu.

Cel mai important ceas deşteptător din viaţa mea este Monica, soţia mea. Dacă nu ar fi fost ea, multe ediţii ar fi început doar cu Cristina la pupitru. Cioran crede în virtuţile somnului înainte de miezul nopţii: "De fapt, e bine să dormi devreme, adică de pe la 22.00 până pe la 6 dimineaţa. Deci, eu mă încadrez. Mă culc pe la 23.00 şi mă trezesc la 5 sau 5 fără un sfert. E bine! Cele mai bune remedii pentru a mă trezi rapid sunt ceasul şi conştiinţa!"

Teoria lui Dan Capatos despre vedete

"Urăsc acest cuvânt - vedetă - pentru că la noi este doar un cuvânt gol, lipsit de conţinut. Vedetele sunt în altă parte, în niciun caz în România. La noi, vedeta înseamnă o etichetă de cele mai multe ori lipită strident pe frunţile unor particulari care, prin nu se ştie ce conjuncturi, sunt promovaţi de o presă isterică. Când o ţară are vedete de prima pagină personaje ca Simona Sensual, Alina Plugaru sau Monica şi Irinel Columbeanu şi, culmea, care fac să explodeze ratinguri sau tiraje, este clar că e cazul să ne căutam busola!".

Cristina mai visează la o carieră muzica

"Am făcut studii de canto timp de trei ani de zile, la Şcoala Populară de Artă, în timpul liceului, le-am continuat şi în facultate. Îmi place foarte mult să cânt şi nu am abandonat ideea că voi face ceva carieră în acest sens. Am cântat într-un music-hall şi aş mai face-o oricând cu cea mai mare plăcere. În rest, lucrez cu diferiţi artişti şi îi ajut să facă piese".

Capatos, la 19 de ani, jurnalist cu puţini bani

"Eram la început, aveam 19 ani, de-abia mă angajasem la "bulina roşie" a lui Ion Cristoiu şi mă bucuram de boemia acelor vremuri. Aceea a fost epoca de aur a meseriei mele de jurnalist. Dacă ar putea vorbi camera 303 a căminului P18 din Regie a fostului student TCM-ist, m-ar nenoroci cu dezvăluirile ei. Nu pot uita gândacii de pe pereţi, dar nici petrecerile monstruoase care ţineau şi câte o săptămână.

Nu pot uita hotărârea cu care spuneam: "Gata, de mâine mă duc la şcoală", dar nici mahmureala cu care priveam pe geam, dimineaţa, după o noapte de beţie, cum ceilalţi colegi treceau podul peste Dâmboviţa, cu mapele pline de cursuri.

Nu pot uita duşurile fără lumină sau celebrele reşouri din cărămizi de BCA, dar nici mesele copioase gătite la aceste minuni ale tehnicii. Şi, mai ales, nu pot uita siluetele fetelor cu care te întâlneai pe drumul spre duş, deşi căminul figura în arhive ca unul de băieţi. Cine a prins viaţa de cămin, în primii ani de după Revoluţie, ştie despre ce vorbesc. Eram fericiţi!".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite