Multe maşini "verzi" la Salonul Auto de la Tokyo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tehnologii revoluţionare pentru îmbunătăţirea securităţii şi a confortului, modele de avangardă şi, mai ales, tipuri de autovehicule cât mai puţin poluante au fost prezentate în prima

Tehnologii revoluţionare pentru îmbunătăţirea securităţii şi a confortului, modele de avangardă şi, mai ales, tipuri de autovehicule cât mai puţin poluante au fost prezentate în prima zi a Salonului Auto Tokyo, aflat la cea de-a 40-a ediţie. 520 de modele de maşini, camioane, autobuze şi motociclete sunt expuse, dintre care 71 în premieră mondială.

La Tokyo Motor Show (TMS) iau parte numeroşi constructori de maşini, dar japonezii acaparează atenţia vizitatorilor şi a specialiştilor cu modele inedite de automobile, ba chiar şi de autobuz, care au fost prezentate ca "sexy şi elegante".

Nissan şi-a lansat cu mare pompă "supermaşina" model sport GT-R, al cărei motor foloseşte tehnologii de Formula 1 şi care poate accelera de la zero la 100 km/oră, în 3,6 secunde.

La polul opus s-a aflat Toyota, care expune o maşină "hibridă", ale cărei baterii se încarcă la o simplă priză şi care, graţie structurii de plastic şi fibră de sticlă, nu cântăreşte decât 420 kg. Foarte apreciat este şi automobilul sport, cu motor electric, prezentat de Mitsubishi, numit "i-MIEV" (foto).

La Tokyo Motor Show sunt aşteptaţi peste 1,5 milioane de vizitatori, ceea ce face ca acest salon auto să deţină locul doi mondial, din punct de vedere al frecventării, după cel de la Paris.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite