O maşină reţinută la două zile pentru ţigări nedeclarate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţii din punctul vamal Sighet au confiscat de la cetăţeni, în ultimele două luni, peste 29.000 de pachete de ţigări care nu au fost declarate. Contravenienţii au amendaţi cu

Agenţii din punctul vamal Sighet au confiscat de la cetăţeni, în ultimele două luni, peste 29.000 de pachete de ţigări care nu au fost declarate.

Contravenienţii au amendaţi cu aproape un milion de lei. În aceaaşi perioadă, 28 de maşini, adică aproxiamtiv una la două zile, au fost reţinute sau confiscate întrucât au fost folosite pentru trafic de ţigări. Conform legii, o persoană poate introduce în ţară un cartuş de 10 pachete de ţigări. Oamenii încearcă, însă să păcălească vameşii în diferite feluri. Au fost reţinute 23 de maşini folosite pentru trecerea ţigărilor peste graniţă.

Acestea vor fi restituite proprietarilor doar după ce vor achita amenda, între 5.000 şi 10.000 de lei, care nu a fost plătită pe loc.

Alte cinci autoturisme au fost confiscate şi au intrat în posesia statului, după ce s-a constatat că au fost modificate cu scopul de a ascunde marfa. "Din punctul meu de vedere e foarte mult, având în vedere că ei ştiu la ce risc se supun atunci când iau mai mult decât li se permite şi totuşi o fac", spune Lidia Mureşan, şeful Biroului Vamal din Sighetu Marmaţiei.

Din luna septembrie, însă traficul de persoane prin vama Sighet a scăzut drastic. Autorităţile pun acest fenomen pe seama creşterii preţului la ţigările din Ucraina şi a amenzilor usturătoare pe care le aplică acum autorităţile româneşti pentru nedeclararea ţigărilor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite