Din martie, Capitala devine un imens şantier

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii au respins majorarea fondului pentru construcţia de locuinţe, în schimb suma alocată pentru drumuri va transforma Bucureştiul, începând cu luna viitoare, într-un imens

Consilierii au respins majorarea fondului pentru construcţia de locuinţe, în schimb suma alocată pentru drumuri va transforma Bucureştiul, începând cu luna viitoare, într-un imens şantier. Chiar dacă bugetul este dublu, în acest an creşte simţitor şi gradul de îndatorare a Capitalei către băncile externe, de la 93 milioane de lei anul trecut la peste 172 milioane anul acesta.

Majorarea fondului pentru construirea de locuinţe pentru persoanele evacuate a aprins spiritele consilierilor generali. Conservatorii au propus creşterea fondului de la 30 milioane de lei la 50 de milioane, iar PSD a propus dublarea sumei. Iniţiativele au fost respinse. "Cred că cele 30 milioane de lei sunt suficiente. Nu avem puterea de a construi mai multe locuinţe în acest moment şi rămânem cu banii. Dacă apare posibilitatea de a ridica mai multe
case, vom cere o rectificare de buget", a motivat primarul general, Adriean Videanu.

Bugetul lui Vanghelie, salvat de fondul de rezervă

Consilierii locali au mai avut de rezolvat şi problema bugetului sectorului 5, care nu îşi putea acoperi cheltuielile unui an întreg, din veniturile proprii.

"Bugetul sectorului 1 este enorm, iar cel al sectorului 5 este o treime din bugetul sectorului 3", s-a plâns liderul grupului social-democrat, Doru Giugula.

Prin urmare, primarul general a propus acordarea a 25 milioane de lei de la fondul de rezervă al municipalităţii. În ciuda faptului că sectorul lui Vanghelie este cel mai sărac, Consiliul Local a votat plecarea a 12 colegi într-o misiune economică la Miami.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite