Securistul Marian Clita, căutat pentru omor, s-a predat - Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine de arhivă
Imagine de arhivă

Presa internă de astăzi scrie despre decizia lui Marian Clita de a se preda, riscurile în caz de cutremur sau cea mai ieftină mâncare din Romnia. Printre alte subiecte, băncile raportează la Biroul de Credit restanţe acumulate pe cardurile de salariu, iar Andrei Gheorghe a fost înlocuit de Viorica Roşca.

Securistul Marian Clita, căutat pentru omor, s-a predat. Românul Marian Clita, condamnat în urmă cu 10 ani pentru uciderea disidentului Gheorghe Ursu în închisoare, s-a predat poliţiei suedeze din Malmo, la ora locală 17.00. Clita era dat în urmărire generală de poliţia daneză, fiind suspectat de omor. Bărbatul, în vârstă de 58 de ani, cunoscut securist în regimul Ceauşescu, ar fi ucis o însoţitoare de bord de origine norvegiană, scrie Evenimentul Zilei.

Blocurile de sticlă la primul cutremur pică. Azi se împlinesc 33 de ani de la marele cutremur din 1977, care a ucis 1.542 de oameni şi a accidentat alţi 10.000. Deşi au trecut mai bine de trei decenii, imobilele şubrede stau tot neconsolidate, iar Capitala a fost împânzită de turnuri din sticlă care sunt mai nesigure decât blocurile comuniste. Recentul cutremur din Chile ne reaminteşte cât de vulnerabili suntem, notează Jurnalul Naţional.

Harta cu cea mai ieftină mâncare din România.
Statisticile Ministerului Agriculturii arată diferenţe de până la trei-patru ori între preţurile aceluiaşi produs din judeţe diferite, dar şi în acelaşi judeţ. Românii care trăiesc în judeţul Harghita cumpără din pieţe cea mai ieftină carne de porc şi vită, cei din Vâlcea au parte de cele mai mici preţuri la pasăre, iar bucureştenii pot achiziţiona din pieţe cel mai ieftin lapte, anunţă Gândul.

Cum intri în Biroul de Credit din cauza unui card abandonat. Potrivit legii, băncile nu pot raporta către Biroul de Credit restanţe acumulate pe cardurile de salariu. Cu toate acestea, în România există cazuri în care clienţi ai băncilor au ajuns la Birou pentru datorii de câteva zeci de lei reprezentând comisioane de administrare a contului. Să ajungi în baza de date a Biroului de Credit din cauza că ai uitat să plăteşti comisioanele de mentenanţă la un card de debit este, teoretic, imposibil, potrivit România liberă.

Andrei Gheorghe, înlocuit de Viorica Roşca. Andrei Gheorghe a fost înlocuit din funcţia de consilier pe probleme de comunicare al ministrului finanaţelor cu Viorica Roşca, specialist PR şi asociat al Multimedia Political Communication, unde colaborează cu consultantul politic Dan Andronic, scrie Evenimentul Zilei.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite