Cum ajungi din manifestant paşnic un pericol pentru ordinea publică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

manifestarea a luat sfârşit ei se duc frumos acasă sau acolo unde nu tulbură liniştea publică.Conform legii referitoare la întruniri, degeaba este anunţată o manifestare dacă participanţii

manifestarea a luat sfârşit ei se duc frumos acasă sau acolo unde nu tulbură liniştea publică.
Conform legii referitoare la întruniri, degeaba este anunţată o manifestare dacă participanţii merg acolo înarmaţi sau manifestaţia nu se desfăşoară la locul şi ora stabilite.
În acest caz, inclusiv persoanele venite cu intenţii paşnice se află acolo ilegal, chiar dacă nici nu au ridicat bâta sau vocea măcar. În comunicat se precizează că poliţia trebuie să împrăştie manifestanţii din obligaţie, şi nu din plăcere. Poliţia are, de asemenea, obligaţia să ceară cu voce tare manifestanţilor să se împrăştie, iar dacă aşa ceva nu se întâmplă, atunci urmează împrăştierea forţată. Conform legii, poliţiştii au dreptul să folosească contra manifestanţilor violenţi câini, electroşocuri şi mreje.
Poliţistul nu verifică la faţa locului responsabilitatea individuală şi nu se apucă să pună întrebări. Cine se află acolo şi nu pleacă suportă acţiunea poliţiei. În comunicat se mai poate citi despre obligaţia pe care o au cetăţenii de a părăsi zona respectivă la somaţia poliţiei, independent de motivul pentru care sunt acolo.
Conform legii, poliţia poate interzice la locul manifestaţiei inclusiv accesul unor persoane la propria locuinţă sau maşină. Cine respectă legea şi nu caută aventură, acela nu se duce la o astfel de manifestare care nu a fost anunţată, iar când acesta este gata, merge frumos acasă. Dacă însă se trezeşte deodată că a intrat în categoria celor care tulbură ordinea publică, atunci să fugă în acea direcţie în care i se permite de către poliţie sau în care sunt prezenţi cei mai puţini poliţişti, mai spune comunicatul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite