Nouă "mandatari" arestaţi preventiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii au decis, ieri, arestarea a nouă persoane din gruparea "Mandatarilor", acuzate că au înşelat mai mulţi bătrâni din Capitală, prin vinderea proprietăţilor în baza unor

Magistraţii au decis, ieri, arestarea a nouă persoane din gruparea "Mandatarilor", acuzate că au înşelat mai mulţi bătrâni din Capitală, prin vinderea proprietăţilor în baza unor procuri falsificate. Alţi doi suspecţi au interdicţie de părăsire a localităţii.

Poliţiştii bucureşteni au reţinut, joi, 8 persoane din gruparea "Mandatarii", printre care un cetăţean turc şi o fostă funcţionară a Primăriei Sectorului 5.

Aceste persoane, împreună cu alte trei reţinute anterior, au fost prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria sectorului 5 cu propunere de arestare preventivă, dar numai nouă dintre ei au primit mandate pentru 29 de zile.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, cetăţeanul turc, Kurt Abdulaziz, în vârstă de 43 de ani, cu reşedinţa în sectorul 4 al Capitalei era "unul dintre cumpărătorii de bună credinţă" din gruparea "Mandatarii". Acesta "achiziţiona" bunurile imobile în baza documentelor falsificate, apoi le vindea la "preţul pieţei". Magistraţii au decis însă cercetarea lui în stare de libertate, dar are interdicţie de părăsire a Bucureştiului.

Ana Olteanu, în vârtsă de 51 de ani a lucrat, până în anul 2006, la Direcţiei de Taxe şi Impozite din cadrul Primăriei sectorului 5. Femeia a primit mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, sub acuzaţia de înşelăciune, după ce anchetatorii au stabilit că aceasta a vândut ilegal un teren din Capitală care aparţinea unor persoane decedate. Infracţiunea a fost descoperită abia când moştenitorii de drept ai terenului respectiv au realizat că nu pot intra în posesia acestuia.

Împreună cu fosta angajată a Primăriei sectorului 5 au mai fost arestate pentru 29 de zile, Victoria Tudor, de 51 de ani, Elena Lidu, de 27 de ani, Meltiade Bârea, de 49 de ani, Ionuţ Bârea de 25 de ani, Elena Bucur de 56 de ani, Nicoleta Gheorghian de 39 de ani, Gabriela Coman de 31 de ani şi Gheorghe Măruţă de 45 de ani, toţi din Bucureşti . Ultimii trei au fost reţinuţi anterior de poliţişti.

Cetăţeanul turc Kurt Abdulaziz şi Adrian Iliuţă, în vârstă de 29 de ani sunt cercetaţi în stare de libertate dar au interdicţie de părăsire a localităţii.

Un milion de euro prejudiciu

Alte 12 persoane au fost reţinute în cursul lunii mai. Şi în acest grup se aflau doi funcţionari ai Primăriei sectorului 5.

În perioada 2006-2008, mandatarii au obţinut de la mai mulţi bătrâni, acte de proprietate şi de identitate, pe care le-ar fi folosit pentru a le vinde proprietăţile. De altfel, în urma percheziţiilor anchetatorii au descoperit la locuinţele acestora acte de proprietate şi de identitate ale peste o sută de persoane.

În urma activităţii infracţionale, la o primă evaluare, reţeaua a creat un prejudiciu de peste un milion de euro. Pentru alţi opt membrii ai reţelei au fost emise mandate de arestare în lipsă, deoarece nu au fost găsiţi până în prezent.

Cercetarile sunt continuate de lucratorii Serviciului Investigaţii Criminale - Sector 5 Poliţie pentru definitivarea cauzei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite