O altă mamă-fetiţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O altă mamă-fetiţă
O altă mamă-fetiţă

Părinţii fetiţei de 11 ani o vor duce în Marea Britanie pentru avort Decizia lor nu a fost schimbată de hotărârea Comisiei de anchetă de la Ministerul Sănătăţii, potrivit căreia

Părinţii fetiţei de 11 ani o vor duce în Marea Britanie pentru avort

Decizia lor nu a fost schimbată de hotărârea Comisiei de anchetă de la Ministerul Sănătăţii, potrivit căreia minora poate face avort şi în ţară.

În Moldova există alte câteva zeci de fete care au dat viaţă unui copil înainte de vârsta de buletin. Ieşeanca Ana B. a născut-o pe Jessica anul trecut, când avea doar 12 ani. Dimineaţa merge la şcoală, iar seara e cea mai bună mămică din lume.

Anul acesta, Ana a terminat clasa a VII-a, rezultatele clasând-o printre elevii premianţi. "Muncesc şi eu, şi tata, şi mama. Ne e greu, dar nicio secundă nu ne-a părut rău că o avem pe Jessica. Vreau să o ajut pe sora mea cât mai mult pentru că învaţă bine şi spune că se va face psiholog", a mărturisit fratele fetei.

Copiii se uită ciudat la ea

"Plecăm marţi. Avem deja biletele de avion şi paşapoartele. Trebuia de la început să ne lase să facă avort aici. Am umblat degeaba prin spitale", ne-a spus Florin V., tatăl copilei din Neamţ însărcinate.

El a fost ieri cu fata la Direcţia pentru Protecţia Copilului Neamţ, unde minora a fost testată psihologic. "A desenat nişte copaci pe nişte foi. E la fel de tristă că nu mai poate să se joace cu ceilalţi copii, că se uită ciudat la ea", a precizat Florin V.

Vecinii sunt împotriva avortului

Localnicii şi preotul din satul natal al fetiţei însărcinate în urma unui viol susţin că aceasta ar trebui să păstreze copilul. Timp de patru zile, preotul din comună a mers acasă la părinţii fetei pentru a-i convinge să renunţe la avort.

"Nu vor să cedeze nicicum. Tatăl fetei a zis că, dacă se naşte copilul, este în stare să-l ucidă pe cumnat, băiatul de 19 ani care a violat-o pe fată, dar şi pe prunc", a povestit Mihai Popa, preotul din comuna Piatra
Şoimului.

Cea mai citită ştire în America de Nord, locul doi în Europa

Povestea fetiţei de 11 ani care a rămas însărcinată după ce a fost violată şi decizia autorităţilor române de a permite avortul peste limita impusă de lege a fost, ieri după-amiază, cea mai citită ştire de pe site-ul BBC în America de Nord.

Aceeaşi ştire a stârnit interes şi în Asia (locul 1), Europa (locul 2), Australia (locul 3) sau Africa (locul 4). La nivel global, din punctul de vedere al numărului de accesări, povestea româncei se situa pe locul 9.

Tatăl fetei a zis că, dacă se naşte copilul, este în stare să-l ucidă pe cumnat, băiatul de 19 ani care a violat-o pe fată, dar şi pe prunc
Mihai Popa, preot Piatra Şoimului

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite