Şi magistraţii cred în graţierea lui Ovidiu Mirel Gulian

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul din localitatea ieşeană Movileni, Ovidiu Mirel Gulian, încarcerat pentru doi ani de zile pentru că şi-a iubit soţia pe când aceasta avea 14 ani, ar putea rămâne în continuare

Tânărul din localitatea ieşeană Movileni, Ovidiu Mirel Gulian, încarcerat pentru doi ani de zile pentru că şi-a iubit soţia pe când aceasta avea 14 ani, ar putea rămâne în continuare după gratii. Judecătoria Iaşi a acceptat, la sfârşitul săptămânii trecute, cererea lui Gulian de suspendare a pedepsei pentru o perioadă de trei luni, dar procurorii au făcut recurs la această decizie. În aşteptarea judecării recursului, familia tânărului a ajuns în pragul disperării.

"Sper că domnul preşedinte va semna"

Îndurerată, Gabriela Gulian, soţia deţinutului, refuză să înţeleagă că recursul procurorilor este o cale legală de atac. "Parcă i-am fi făcut ceva familiei procuroarei. De ce nu ne lasă să ne vedem de viaţa noastră? Îmi creşte ea copiii? Sau n-are alt dosar şi trebuie neapărat să-şi facă norma?!?", şi-a vărsat femeia năduful. În plus, aceasta se plânge că drumurile săptămânale la Penitenciarul din Iaşi îi epuizează şi ultima resursă financiară.

"De unde să mai scot atâţia bani? Nu am decât alocaţia copiilor. Mirel a greşit că m-a iubit, iar alţii fură bănci şi sunt bine-mersi acasă. Dosarul e trimis de ceva timp la Cotroceni. Sper că, până la urmă, domnul preşedinte va semna", ne-a mai spus femeia. Preşedinta Judecătoriei Iaşi, Diana Micu Cheptene, ne-a declarat că, din punct de vedere juridic, cel mai bine pentru Ovidiu Mirel Gulian este ca preşedintele să-l graţieze.

"Nu pot să emit o opinie personală pentru că aş putea influenţa decizia judecătorului care se ocupă de recurs. Însă din punct de vedere juridic cred că cel mai comod pentru Gulian este să fie graţiat", ne-a declarat aceasta.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite