Nu m-am dat de partea raului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Component al Generatiei de aur a fotbalului romanesc, Ionut Lupescu a primit o oferta din partea lui Mircea Sandu de a ocupa functia de director general al FRF daca acesta va castiga un

Component al Generatiei de aur a fotbalului romanesc, Ionut Lupescu a primit o oferta din partea lui Mircea Sandu de a ocupa functia de director general al FRF daca acesta va castiga un nou mandat de presedinte la alegerile din 21 noiembrie.
- Ai acceptat propunerea lui Mircea Sandu?
- Inca nu. Mai am timp de gandire. Daca o voi face, nu inseamna ca tot ceea ce am declarat ani de zile despre greselile pe care Sandu le-a facut nu ramane in vigoare. I-am spus-o chiar lui, in fata. Nu m-am dat cu nici un rau, cum au afirmat unii. Chiar si trupa lui Gica Popescu spunea, acum o luna si jumatate, ca Mircea Sandu este cel mai bun presedinte. Astazi s-au intors, ceea ce nu mi se pare corect.
- De ce semnatura ta nu se regaseste pe comunicatul emis de cei 14 jucatori din Generatia de aur?
- Pur si simplu nu am fost anuntat de nimeni. Si nu sunt singurul care nu a semnat. Mai lipsesc vreo 50 de jucatori. Marius Lacatus si Mircea Rednic sunt doar doua exemple. Dupa mine, acest comunicat este ceva fortat. Nici macar nu se stie cine l-a redactat.
- Au reusit alegerile din 21 noiembrie sa produca o ruptura in randul Generatiei de aur?
- Nu cred. Intre noi nu a fost niciodata o mare prietenie. Eram insa profesionisti adevarati, care stiau sa-si faca bine treaba in teren. Asa au venit si rezultatele. In afara gazonului, fiecare avea insa propriile opinii.
- Cum ti se par programele celor doi candidati?
- Programele sunt facute pentru campania electorala. Este ceva populist. Daca se va realiza macar jumatate din ce scrie acolo, va fi extraordinar pentru fotbalul romanesc.
- Ce parere ai despre implicarea politicului in aceasta campanie pentru sefia federatiei?
- Politicienii ar fi trebuit sa stea deoparte. Este regretabil ca presedintii unor consilii judetene fac presiuni. Mai bine ar sprijini efectiv cluburile de fotbal, sportul in general. Lucrurile sunt cunoscute la FIFA si la UEFA care, se stie, nu agreeaza amestecul politicului in fotbal.
- Ce vei face daca asteptarile tale in ceea ce-l priveste pe Mircea Sandu nu se vor implini?
- Daca voi lucra cu Sandu, voi cere sa punem pe hartie tot ceea ce inseamna atributii si responsabilitati. Nu voi ezita sa spun ce am pe suflet, pentru ca nu voi accepta niciodata sa fiu doar un simplu element de decor. Daca lucrurile nu vor merge cum trebuie, voi pleca. Ionut Lupescu nu se agata cu disperare de un anumit scaun.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite