Când lumea se confruntă cu dezastrul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Southland Tales", povestea a trei personaje ale căror destine se intersectează Un hibrid între mai multe genuri de film, "Southland Tales" a fost lansat în 2006 la Festivalul de Film de

"Southland Tales", povestea a trei personaje ale căror destine se intersectează

Un hibrid între mai multe genuri de film, "Southland Tales" a fost lansat în 2006 la Festivalul de Film de la Cannes. Pelicula a fost scrisă şi regizată de Richard Kelly.

După ce Texasul a fost victima a două atacuri nucleare, viaţa de zi cu zi a populaţiei s-a schimbat radical. O nouă agenţie guvernamentală, US-IDent, deţine controlul asupra tuturor cetăţenilor. Nu doar America este însă în pericol, ci întreaga planetă.

Omenirea este pe punctul de a rămâne fără combustibili, iar în căutarea unei soluţii alternative de energie, compania nemţească Treer inventează un generator de energie pus în mişcare de curenţii oceanici, denumit Fluid Karma. Soluţia are însă efecte secundare grave.

Pe uscat, la nivelul vieţii anonimilor, haosul este prezentat din perspectiva a trei personaje ale căror destine se întretaie: Boxer Santaros, Krysta Now şi Roland Taverner.

Un scenariu curajos

Ideea realizării acestui film datează de dinaintea atacurilor de pe 11 septembrie 2001, la vremea aceea având doar o formă care ironiza viaţa de la Hollywood. Tragedia care a zguduit America l-a făcut pe Kelly să revizuiască scenariul, dându-i o formă pe care el a descris-o ca fiind o "tapiserie de idei care se referă la unele dintre cele mai mari probleme cu care ne confruntăm acum".

Filmul a primit atât critici pozitive, cât şi negative. Majoritatea specialiştilor l-au considerat însă un exemplu de cinema deosebit de curajos, pe care foarte puţini realizatori de film s-ar încumeta să îl facă.

Vedete în distribuţie

Dwayne "The Rock" Johnson este Boxer Santaros, un actor de filme de acţiune care este lovit de amnezie
Seann William Scott, pe care îl cunoaşteţi din comedia "American Pie", interpretează rolurile a doi fraţi gemeni - Roland Taverner şi Ronald Taverner

Sarah Michelle Gellar este Krysta Now aka Krysta Kapowski, o fostă actriţă de filme porno care încearcă să se reinventeze creând un reality show

Mandy Moore este Madeline Frost Santaros

Justin Timberlake este Pilot Abilene, un veteran de război.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite