In lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:
In lume
In lume

El Lider Maximo se întoarce pe micile ecrane CUBA. Fidel Castro (foto) trăieşte bine-mersi la cei 81 de ani ai săi. Televiziunea cubaneză a difuzat recent o înregistrare în care apare

El Lider Maximo se întoarce pe micile ecrane

CUBA. Fidel Castro (foto) trăieşte bine-mersi la cei 81 de ani ai săi. Televiziunea cubaneză a difuzat recent o înregistrare în care apare fostul lider cubanez.

Îmbrăcat în trening, de parcă abia îşi terminase jogging-ul de dimineaţă, El Lider Maximo discuta pe un ton aprins cu Hugo Chavez, şturlubaticul preşedinte al Venezuelei, despre criza financiară mondială şi despre problema globală a energiei.

Aşa bolnav şi fără putere, Fidel nu se predă. În schimb, la Casa Albă va veni alt preşedinte. Va fi al 11-lea şef de stat american pe care Castro îl va lua în primire.

BELGIA. Transportatorii rutieri şi agricultorii belgieni au manifestat, miercuri, la Bruxelles împotriva scumpirii carburanţilor, chiar înaintea unui summit al UE pe această temă. Sindicaliştii belgieni sunt disperaţi de creşterea costurilor de producţie pe care trebuie să le suporte.

Sute de taxiuri au defilat pe străzile Bruxelles-ului în zgomotol asurzitor al claxoanelor, iar fermierii au împărţit trecătorilor lapte şi produse din carne pentru a atrage atenţia asupra creşterii costurilor de producţie care îi ruinează.

Asemenea acţiuni au avut loc şi în România, iar efectul lor e egal cu zero. Ceea ce se va întâmpla şi la Bruxelles. În lipsa unei strategii de securitate energetică pe termen lung, presa europeană observă că proiectul de lege ce va fi dezbătut de cele 27 de state membre nu avansează nicio soluţie concretă pentru a stăvili scumpirea carburanţilor.

RUSIA. Patru suspecţi au fost acuzaţi pentru asasinarea jurnalistei ruse Anna Politkovskaia, în 2006. Comisia de anchetă a anunţat închiderea cazului printr-un comunicat sec în care a prezentat numele celor trei acuzaţi. Criminalul se află, însă, în libertate. Rustam Mahmudov, cel care a executat-o pe curajoasa jurnalistă, adversară neînfricată a lui Vladimir Putin, nu a fost prins însă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite