In lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O nouă provocare pentru elevi: şcoala tutti-frutti PROPUNERE. O iniţiativă europeană ar putea schimba decisiv modul în care cresc copiii din spaţiul comunitar: Comisia Europeană

O nouă provocare pentru elevi: şcoala tutti-frutti

PROPUNERE. O iniţiativă europeană ar putea schimba decisiv modul în care cresc copiii din spaţiul comunitar: Comisia Europeană propune ca elevii să primească fructe şi legume la şcoală, în scopul combaterii obezităţii infantile.

Potrivit statisticilor, în Europa 22 de milioane de copii sunt supraponderali, iar cinci milioane dintre aceştia sunt obezi. Parlamentarii europeni au adoptat deja un pachet legislativ pentru reevaluarea listei de aditivi alimentari, astfel încât alimentele să nu mai conţină decât substanţe absolut inofensive.

DEZGUSTĂTOR. În prima zi a Summitului G8 de la Hokkaido, Japonia, premierului britanic Gordon Brown i s-au servit 24 de tipuri diferite de mâncare, la doar câteva ore după ce acesta cerea tuturor naţiunilor să-şi limiteze "consumul iraţional" de alimente şi îndemnând fiecare familie să contribuie la reducerea risipei de mâncare.

Un veritabil dezmăţ gastronomic, care a inclus somon afumat, caviar, vită Kyoto, stropite din belşug cu cinci soiuri de vin şi şampanie. Copleşit de atâta mestecat, Brown a mâncat "doar" opt feluri, alături de ceilalţi lideri ai marilor puteri, printre care Bush, Sarkozy, Medvedev, Merkel, Berlusconi, Barroso. În schimb, reprezentanţii Etiopiei, Tanzaniei şi ai Senegalului nu au fost invitaţi, deşi participaseră la discuţiile din timpul zilei. Priviţi-i şi îngroziţi-vă, ei chiar conduc lumea!

PROTEST. Circa 120 de eurodeputaţi şi-au trimis amprentele premierului italian Silvio Berlusconi. Ei au protestat astfel faţă de amprentarea rromilor stabiliţi în Peninsulă, inclusiv a minorilor. În mod ironic, Berlusconi, transformat acum în colecţionar de amprente, a fentat Justiţia mai abitir ca Del Piero, învingând-o apoi în prelungiri. Don Silvio chiar datorează nişte amprente...

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite