In lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Carla şi Sarko îi enervează pe francezi şi-n vacanţă Linişte oficială. Preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, împreună cu soţia sa, Carla Bruni, se află în vacanţă. Cel mai

Carla şi Sarko îi enervează pe francezi şi-n vacanţă

Linişte oficială. Preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, împreună cu soţia sa, Carla Bruni, se află în vacanţă. Cel mai mediatizat cuplu prezidenţial al lumii în acest moment se află în sudul ţării pe una dintre proprietăţile şefului de stat francez.

Ministrul Apărării a luat decizia de a interzice survolarea zonelor de către avioane în perioada 15 iulie-15 septembrie. Decizia a fost motivată de "nevoile de securitate" ale înaltelor oficialităţi. În plus, fotografii nu vor avea acces în localitate. Decizia a stârnit comentarii acide în presa franceză.

Sarajevo. Capturarea fostului lider al sârbilor bosniaci, Radovan Karadzici, a trezit amintiri dureroase în inima locuitorilor capitalei bosniace. Iată cum descrie Luminiţa Bogdan, reporterul "Adevărul", atmosfera din Sarajevo: "Semnele vechiului conflict încep să se facă nevăzute.

Pe locul în care se afla odinioară <> al armatei sârbe se construieşte acum sediul Ambasadei SUA. În centrul oraşului, nimeni nu s-a atins de statuia lui Tito sau de <> , care arde zi şi noapte în memoria partizanilor iugoslavi din al Doilea Război Mondial".

Casa Albă. Obama, candidatul democraţilor la preşedinţia SUA, a fost în vizită în Europa. Şi a cucerit-o. 200.000 de germani s-au strâns în centrul Berlinului pentru a-i ura bun venit. A fost momentul său de glorie, unul speculat şi de Angela Merkel, cancelarul german.

Obama are Europa la picioare, dar americanii nu par impresionaţi de asta. Mai puţin de un sfert au declarat că au auzit de călătoria democratului pe bătrânul continent. Cu toate acestea, candidatului republican, John McCain, succesul lui Obama i-a căzut greu la stomac. Şi pentru a estompa priza la public a contracandidatului s-a repezit într-o berărie germană din SUA, unde a ţinut un discurs.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite