In lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Federalizarea, cadoul perfid al Rusiei pentru Moldova TENSIUNI. Preşedintele rus a recunoscut independenţa Abhaziei şi Osetiei. NATO, în schimb, a respins-o. Moscova a replicat,

Federalizarea, cadoul perfid al Rusiei pentru Moldova

TENSIUNI. Preşedintele rus a recunoscut independenţa Abhaziei şi Osetiei. NATO, în schimb, a respins-o. Moscova a replicat, ameninţând că va înceta orice fel de relaţii cu Alianţa Nord-Atlantică şi că va putea bloca tranzitul transporturilor NATO spre Afganistan.

În plus, reprezentantul Rusiei la NATO a declarat că actuala atmosferă politică din Europa reaminteşte de tensiunile existente cu puţin timp înainte de izbucnirea Primului Război Mondial. Poate cea mai transparentă provocare la război făcută de Kremlin Occidentului în ultimii 20 de ani.

PLAN. Explicând că evenimentele din Osetia de Sud au arătat cât de periculoase pot fi aşa-zisele conflicte îngheţate, ministrul rus de externe Serghei Lavrov (foto) a afirmat că părţile implicate în conflictul transnistrean ar putea fi dispuse să accepte Memorandumul Kozak din 2003 şi să ajungă la federalizare.

Declaraţia oficialului rus a picat exact în ziua în care Republica Moldova sărbătorea 17 ani de la proclamarea independenţei sale, consfinţită pe 27 august 1991. Trebuie spus că România a fost prima ţară care a recunoscut independenţa Republicii Moldova. Şi că pe 11 august, preşedintele Traian Băsescu a declarat că Moldova nu e în pericolul de a fi implicată într-o situaţie similară celei din Georgia, din cauza conflictului îngheţat din Transnistria.

RETRAGEREA! Americanii se vor retrage din Irak până la sfârşitul anului 2011. În urma negocierilor dintre guvernul de la Bagdag şi SUA s-a stabilit un plan alcătuit din 27 de articole, care va fi aplicat din ianuarie 2009, odată cu expirarea mandatului ONU. Acordul prevede retragerea militarilor americani din oraşele irakiene până pe 30 iunie 2009 şi finalizarea tuturor operaţiunilor militare până în 2011. În prezent, în Irak se află 142.000 de militari americani.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite