10% din lucrările de bacalaureat din fiecare judeţ, recorectate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Testele naţionale, bacalaureatul, titularizarea au pus în evidenţă foarte multe lucruri care nu funcţionează normal şi care arată o stare de duplicitate, atât a corpului profesoral, cât şi

"Testele naţionale, bacalaureatul, titularizarea au pus în evidenţă foarte multe lucruri care nu funcţionează normal şi care arată o stare de duplicitate, atât a corpului profesoral, cât şi a beneficiarilor învăţământului, elevi, părinţi.
Nu putem să trăim în imoralitate şi ipocrizie", acestea au fost cuvintele ministrului educaţiei, Mihail Hărdău, prezent la întrunirea inspectorilor şcolari generali din România, care a avut loc, ieri, la Alba Iulia. "Nu e normal să avem lucrări de 10 cu greşeli de gramatică", a mai zis Hărdău, după ce, la minister, au fost corectate şi răscorectate 1.839 de lucrări la limba română. "Voi lua măsuri foarte drastice împotriva tuturor cadrelor didactice care au participat la această fraudare", a precizat ministrul, care a decis "ca toate judeţele să recorecteze 10% din lucrările de la bacalaureat", după care MEdC va face sondaje de veridicitate. Hărdău le-a mai spus inspectorilor şcolari şi că, în cel mult două săptămâni, ministerul va anunţa modificări importante în metodologia examenelor naţionale, după cum a anunţat şi că MEdC a finalizat raportul privind furtul subiectelor la limba română de la bacalaureat şi că l-a înaintat Parchetului. Hărdău a refuzat să-i nominalizeze pe vinovaţi, dar a spus că e vorba despre şase persoane.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite