Cum să luaţi 200 de euro pentru calculator

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii cu probleme financiare vor fi ajutaţi să-şi cumpere calculatoare. Beneficiarii programului sunt elevii şi studenţii din familii cu venituri brute lunare de maximum 150 de lei pe membru de familie.

Programul Euro 200 pentru acordarea unui ajutor financiar în vederea stimulării achiziţionării de calculatoare se derulează şi în anul 2009. Beneficiarii acestui program sunt elevii şi studenţii învăţământului de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu venituri brute lunare de maximum 150 de lei pe membru de familie, exclusiv beneficiarii unui calculator tip desktop, conform Ordonanţei de urgenţă a guvernului 87/2008 (elevii de liceu care au primit calculatoare în noiembrie 2008).

Cererile se depun până pe 31 martie
Calendarul de desfăşurare pentru acest an stabileşte că depunerea dosarelor se va face în perioada 15-31 martie, evaluarea cererilor depuse de către comisiile din unităţile de învăţământ împreună cu comisiile de anchetă socială sunt programate între 14 martie – 14 aprilie, afişarea pe portalul Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării a listei de cereri eligibile este programată pe 1 mai, pe 2 mai, lista va fi aprobată prin ordin de ministru, iar o zi mai târziu listele finale cu beneficiari vor fi afişate în fiecare unitate de învăţământ. Contestaţiile se vor depune în cinci zile de la afişarea listelor de beneficiari, în format electronic, prin intermediul portalului dedicat. La nivelul fiecărei unităţi de învăţământ preuniversitar şi al fiecărei unităţi de învăţământ superior de stat se constituie în această perioadă comisiile Euro 200. În anul 2008, judeţul Mureş a avut 1.196 de beneficiari ai acestui program, totalul elevilor care au primit tichete pentru cumpărarea unui calculator mai ieftin la nivel naţional  fiind de 35.484.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite