Mai multe locuri la rezidenţiat, mai puţini candidaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locurile scoase la concurs de universităţile de medicină şi farmacie din ţară pentru examenul de rezidenţiat de anul acesta au fost mai multe cu aproximativ 300 faţă de anul trecut. Cu

Locurile scoase la concurs de universităţile de medicină şi farmacie din ţară pentru examenul de rezidenţiat de anul acesta au fost mai multe cu aproximativ 300 faţă de anul trecut. Cu toate acestea, numărul candidaţilor a fost mai mic cu 100 în comparaţie cu 2006.

Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Vlad Iliescu, a constatat o scădere a interesului tinerilor faţă de facultăţile de medicină, întrucât această meserie a devenit tot mai puţin atractivă, mai ales din cauza salariilor mici.

Rectorul UMF Timişoara, Ştefan Drăgulescu, susţine că, din salariul de rezident, un tânăr abia poate să-şi plătească chiria. "În aceste condiţii, o parte din absolvenţi se orientează spre companiile farmaceutice, unde sunt mai bine plătiţi.Medicina nu se poate face după ureche - sunt unităţi sanitare la ţară care au dotări de acum 20-30 de ani. Un medic nu are mijloacele să pună corect un diagnostic sau să prescrie un tratament modern", a explicat rectorul Drăgulescu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite